Haberler

Erdoğan, İki Koruma İçin Şikayeti Geri Çekiyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde kendisini dinledikleri iddiasıyla 13 sanığın yargılandığı davada, iki koruması hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Başbakanlığı döneminde dinledikleri iddiasıyla 13 sanığın yargılandığı davada, ilginç gelişmeler yaşandı.

Sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, firari sanıklardan Başbakanlık personeli Serhat Demir'in istihbarat yardımıyla böceklerin bulunduğu ofislerde arama yaptığından haberi olmadığını söyledi.

Aramaya katılan tutuklu istihbaratçı Sedat Zavar'ın, "Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir. Bana bu hususta emir ve talimat veren Ali Özdoğan'dır (firari sanık İstihbarat Teknik Müdürü)" şeklindeki ifadesi de dikkati çekti.

ERDOĞAN: ŞİKAYETLERDEN VAZGEÇEBİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanı'nın avukatı Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suç işlemediğine kanaat getirdiyseniz, Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı hakkındaki şikayetlerden vazgeçebilirsiniz." dediğini belirterek "Bunu, sonraki celseye belirteceğiz." dedi. Duruşma, 25 Mayıs'a ertelendi.

"KİM KİMDEN İZİN ALIR BEN BİLMEM"

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Romanya'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilen ve tutuklanan iki istihbaratçı Sedat Zavar ve İlker Usta ifade verdi. Zavar ve Usta, dinleme cihazı koydukları suçlamasını kabul etmedi.

Erdoğan'ın avukatı Özkaya, sanıklardan Yüksel'in, "Ben daire başkanı olduktan sonra kimseye arama izni vermedim. Bilseydim girmelerine de izin vermezdim." dediğini hatırlattı. Zavar, "Ben zaten 'izinsiz girdim' demiyorum. 'Girdim' de demiyorum. Girdiysek oranın refakatiyle girmişizdir. Kim kimden izin alacak, kim izin verecek, bunları ben bilmem." dedi.

Yüksel de, Zavar'ın yaptığı aramadan haberi olmadığını belirterek, "Amir Serhat Demir'dir. Nerenin, ne zaman aranacağına kendisi karar verir. Bu aramalardan birinde İstihbarat Dairesinden yardım almışsa, ben ve yardımcılarım bundan haberdar değilizdir." diye konuştu.

İZİN DE ALMAMIŞ

Özkaya, Zavar'ın Demir ile Eylül 2011'e kadar hiçbir telefon irtibatı olmadığını, bu tarihten sonra ise telefon görüşmelerine başladığını belirterek, birlikte Fransa'ya da gittiklerini kaydetti. Özkaya, sanık Usta'ya, bu fuara resmi görevle gidip gitmediğini sordu. Usta'nın, "yıllık izin alarak gittim" yanıtı üzerine Özkaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sordum, izin de almamış." bilgisini verdi.

Mahkeme heyeti, Zavar ve Usta'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'a, MİT tarafından yapılan aramalarda Erdoğanın ofislerinde dinleme cihazı bulunduğu ancak bu durumun adli makamlara intikal ettirilmediği yönünde 24 Şubat 2012 ve 6 Mart 2012 tarihli elektronik mail ihbarı gönderen Mehmet Kaya isimli kişinin kimlik tespiti için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 25 Mayıs'a ertelendi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sedat Zavar İlker Usta Ali Özkaya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (112)

asvmobilWeb@haberler.com:

Oylar akp ye

71
20
yanıtYanıtla
ZARRAB:

BU MİLLET, MUAMMERLERİ, EGEMENLERİ, ZARRABLARI, ERDOĞANLARI, ÇAĞLAYANLARI, BİLAL LERİ, HEPSİNİ YAŞADI VE GÖRDÜ, BU MİLLET DİLSİZ ŞEYTAN DEĞİL

32
55
yanıtYanıtla
güçlü06:

bu ülkenin başbakanı kim cumhurbaşkanı kim?YSK neden sessiz kalıyor bu duruma. ysk korkuyormu?cumhurbaşkanı tarafsızlık yeminini hiçe sayıyor. neden sessiz kalınıyor. korkuluyor anlaşılan. hiç kimse siyasi propagandası için kutsal kitabımızı kullanamaz. siz cumhurbaşkanısınız meydan meydan dolaşıp bir siyasi parti için oy istemek bir ülkenin cumhurbaşkanına yakışmıyor. oy verecek olsamsa size bu sahneyi gördükten sonra vermem artık size oy falan. samimiyetinizi kaybettiğinizi düşünüyorum. ne yalan söyleyim. üç partininde beyannamesini incelediğim vakit en mantıklı ve aklıma yatanın MHP olduğunu düşünüyorum. dini siyasi emelleriniz için kullanmanız hiç hoş olmadı. cumhurbaşkanı sıfatını meydan meydan dolaşıp akp için oy istemekte kullanmanız hoş bir davranış olmadıgını düşünüyorum. uzun lafın kısası şağka düştü kel gözüktü. . . .

44
31
yanıtYanıtla
güçlü06:

bir ülkenin cumhurbaşkanı tarafsız adil herkese aynı mesafede olması gerekmezmi. meydan meydan dolaşıp akp için oy istiyor. bunedirya. ülkemiz ne hale gelmiş. kusura bakma ama elinde kuranı kerimle seçim meydanlarında kuranı kerimi kullanarak oy toplamak günahtır. kuranı kerimde yazılanların hangisini uygulayabiliyoruz. söylediklerinizle yaptıklarınız birbirini tamamlamıyor sayın cumhurbaşkanımız.

11
30
yanıtYanıtla
AlamanyadanMobil-IOS:

Oylar AKP ye

28
13
yanıtYanıtla
AK Parti Mobil-ANDROID:

Oylar AK Partiye

6
34
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

AKP %50'in üstündedir. CHP %20-25' MHP %15-20 ve sonunda HDP %10'un altında.. Göreceksiniz;)

4
25
yanıtYanıtla
MHP 55:

HAYIRDIR POLİSLERİN GERÇEKLERİ KONUŞMASINDANMI TIRSTINIZ ???

25
3
yanıtYanıtla
mehmet:

AKP bu kez beni kandıramayacak

11
17
yanıtYanıtla
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Başkanlık sistemi kendi her dediğini yapmak istiteyecek babadan oğla saltanat sürecek KURANİ KERİM VE DİNİMİZ “SİYASETE alet etmek çok yanlış vatandaşa değer birşey yok başkanlık diyor akp ye oy verenlere halen şaşırıyorum

8
19
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title