Haberler

Enka Oda Orkestrası Konserleri

Güncelleme:

Enka Oda Orkestrası, ilk konserlerini 4 ve 5 Ekim'de bu sene 20. eğitim yılını kutlayan Enka Okulları'nda gerçekleştirecek.

Müziğin evrenselliğinden faydalanarak dünya barışını sosyal sorumluluk bilinciyle vurgulayan Enka Oda Orkestrası, Mürsel Yavuz'un liderliğinde, sanatseverlerin kültürel beklentilerini üst bir boyuta taşıyacak. SİYAD kurucu üyesi ve onursal başkanı, dünyaca ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, 5 Ekim gecesi onur konuğu olacak.

İstanbul'da kültür ve sanat sahnesi, yepyeni bir müzik oluşumuna Ekim ayında merhaba diyecek. Klasik çok sesli müzik repertuvarını içeren, genç ve profesyonel 40 müzisyenden oluşan Enka Oda Orkestrası, öğrenciler için ilk konserini 4 Ekim Salı günü saat 16.00'da ve yetişkinler için ise 5 Ekim günü saat 19.00'da Enka Okulları İstinye Kampüsü'ndeki oditoryumda ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Besteci ve orkestra şefi Mürsel Yavuz, piyanist Atakan Sarı, anlatıcı Cahit Şaher, baş kemancı Özgecan Günöz Kızılay, genç müzisyenlerle bir araya gelerek Prokofiev, Mendelssohn ve Beethoven'dan bestelerle 2 gün süren bir müzik şöleni yaşatacak. 5 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da yetişkinlere açık olarak düzenlenecek konserin onur konuğu SİYAD kurucu üyesi ve onursal başkanı, dünyaca ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay olacak.

Enka Oda Orkestrası, önümüzdeki dönemlerde, repertuvarına Barok, Klasik, 19. yüzyıl Romantik ve 20. yüzyıl Türk bestecilerinin eserlerini almanın yanı sıra başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerde, eğitici konser programları da sunarak toplumların kültürel ve sanatsal alanda ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

4 Ekim Salı günü saat 16.00'da gerçekleşecek konsere, tüm okullar ve üniversiteler, 5 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da gerçekleşecek konsere ise tüm yetişkinler davetlidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Atilla Dorsay İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title