Haberler

Enis Berberoğlu'nun Tahliye Talebine Ret

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" na ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili gelişme yaşandı.

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması" na ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanmasına karar verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili gelişme yaşandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi  Enis Berberoğlu'nun tahliye talebini reddetti. Dosya bir üst mahkemeye gönderildi. Berberoğlu ile ilgili son sözü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi söyleyecek.

MAHKEMEYE SUNULAN DİLEKÇE

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu sabah tahliye talepli dilekçe sunan Avukat Ergün şu hususları belirtti,  "Müvekkil hakkında verilen mahkümiyet kararı hatalıdır. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2. Ekim 2012 tarihli kararında belirttiği üzere suçun her türlü şüpheden uzak bir şekilde sabit olması gerekmekte olup, aksi durumda, günümüzde kabul görmüş evrensel bir ilke olan şüpheden sanık yararlanır ilkesi uyarınca, sanığın beraatına hükmolunmalıdır. Bu ve sair sebeplerle mahkümiyet kararı hakkında istinaf kanun yoluna başvurduk."

"SANIK KAÇACAĞI, SAKLANACAĞI ŞÜPHESİ DOĞURACAK NE YAPMIŞTIR?"

Enis Berberoğlu'nun tutuklanma kararının usul ve yasaya aykırı olduğu, ağır mağduriyet ve telafisi imkansız zararlar doğurduğu belirtilen dilekçenin devamında şu ifadeleri yer verlidi, "Mahkemenin tedbirden beklediği amaç yurtdışı çıkış yasağı gibi önleyici bir tedbirle bile kolayca sağlanabilecekken, tutuklama gibi en ağır tedbire başvurulması haksızdır, usule ve yasaya aykırıdır. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda sanığın kaçması, saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların varlığı, sanığın davranışlarının delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme, tanık, mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunma hususlarında kuvvetli şüphe oluşturması gibi hiçbir husus dosyada mevcut değildir. Sanık kaçacağı, saklanacağı şüphesini doğuracak ne yapmıştır? Hakkında hiçbir tedbir yokken bile, müebbet habis cezası istemi ile yargılanmasına rağmen her duruşmaya katılmıştır. Karar günü dahi esas hakkında savunmanın ardından iki saatlik yemek arası verildiğinde, sanık arayı takiben salondaki yerinde hazır olmuştur. Dosya karara çıkmış olup ne karartılacak delil, ne etki edilecek tanık vardır. Kaldı ki yargılama sırasında bile bu sayılanlara dair sanığın en ufak bir eylemi dahi olmamıştır. Hal böyleyken, hiçbir sabıkası olmayan, ülke çapında tanınan ve saygı gören emekli bir gazeteci ve hali hazırda milletvekili olan sanığın tutuklanmasını haklı gösterecek hiçbir husus yoktur.

"TUTUKLAMA KARARI ADALET DUYGUSUNU İNCİTMİŞTİR"

"Tutuklama gerekçesinde yazılan 'Cezanın haddi itibariyle kaçacağı ve saklanacağı hususunda somut emarelerin bulunması' ne demektir? Hangi somut emarelerden bahsedilmektedir? Sanığın hangi davranışı, girişimi somut emare olmuştur? Anlamak mümkün değildir". Dilekçe "Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) 100/3'de sayılan katalog suçlardan hiçbiri sanığa verilen ceza maddesinden değildir. Bu açıdan da tutuklama kararı usul ve yasaya aykırıdır. Esas açıdan hukuka aykırı mahkümiyet kararı kesinleşmeden, istinaf ve temyiz kanun yolları geçilmemişken, CMK'ya aykırı, soyut ve illiyet bağından uzak nedenlerle, dosya içeriğine aykırı olarak verilen tutuklama kararı adalet duygusunu incitmiştir." ifadeleriyle son buldu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ceza Muhakemesi Kanunu Enis Berberoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title