Haberler

Engelli Festivali 13 Mayıs'ta Başlıyor

Güncelleme:

Avrupa'nın ilk 'Engelli Festivali' olan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak.

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın ilk 'Engelli Festivali' olan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak. 8 ülkeden binlerce engellinin katılacağı festivalde, engelli sporları tanıtımı, dans gösterileri ve sevgi korteji gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliği ile düzenlenen 9.'ncu Uluslararası Gençlik Festivali, 13 Mayıs'ta başlayacak.

Festivalin bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yılki festivale Adanalı engellilerin yanı sıra, ABD, Hollanda, İsveç, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan 100 engelli gencin, yurt içinden de Diyarbakırlı gençlerin davet edildiğini kaydetti. Aldırmaz, festivalin 'Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur' sloganı ile gerçekleştirildiğini belirterek, engellilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmak için 230 adet belediye otobüsüne asansörlü rampa yapıldığını söyledi. Aldırmaz, son olarak da Karataş'ın Yemişli köyünde 75 dönüm araziye Engelli Konaklama Merkezi kurulacağını bildirdi.

Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ise festivalin ABD'li davetlilerle kamu ve özel eğitim kurumların ziyaret edilmesiyle başlayacağını, 16 Mayıs'ta Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenecek olan gösteri ve panayırlarla da son bulacağını belirtti. Karakaya, festival kapsamında sevgi yürüyüşü, engelli sporlarının tanıtımı ve dans gösterilerinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

13 Mayıs'ta başlayan 9. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, Engelliler Haftası'nı da içerisine alarak 17 Mayıs'ta sona erecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Kent Konseyi Zihni Aldırmaz Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title