Haberler

Engelli Annesinin Gururu: Çocuklarıma Asker Kaçağı Diyemeyecekler

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki bir günlük temsili askerlik uygulamasında yemin eden iki engelli gencin annesi duygulu anlar yaşadı.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki bir günlük temsili askerlik uygulamasında yemin eden iki engelli gencin annesi duygulu anlar yaşadı. Ayşe Karadaş, "Çocuklarıma asker kaçağı diyemeyecekler" dedi.

İskenderun'da Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 14 engelli, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda sabah saatlerinde aileleriyle birlikte geldi. Kaymakam Ali ihsan Su, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Deniz Er Eğitim Komutanı Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Halil İbrahim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer de katıldığı törende engelliler, Türk Bayrağı ve silaha el basarak askerlik yemini etti.

Engelli askerler adına konuşan Halil İbrahim Kaya, deniz erleri olarak bugünden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kaya, "Tüm görevleri tereddütsüz yerine getireceğimize ant içiyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Törende ayrıca engelli gençlere hediyelerle birlikte katılım belgelerini verdi.

'VATAN GÖREVİ HER TÜRK GENCİNİN HAKKI'

Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, anayasada vatan hizmetinin her Türk gencinin hakkı ve ödevi olarak düzenlendiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınamayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevleri sembolik olarak bu törenle yerine getirilmektedir. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk milletinin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyada ilk ve tek olması nedeniyle de daha da büyük önem kazanmaktadır. Yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmalarını sağladınız. Sevgili Mehmetçikler; sizlerin sevginize, düşüncenize ve başarınıza bir engel yoktur. Biz bunları gördük, yaşadık, sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde de sizler için engel yoktur. Bundan sonra da sizler için gönlümüzün, komutanlığımızın kapıları sonuna kadar açık kalacaktır."

'ÇOCUKLARIMA ASKER KAÇAĞI DİYEMEYECEKLER'

'Temsili askerlik' uygulamasına 2 engelli oğlunu gönderen anne Ayşe Karadaş ise çok mutlu olduğunu ifade etti. Karadaş, "Dünyaları verseler bu kadar mutlu olamazdım. Çocuklarımın ikisini, İbrahim ve Abdulkadir'i getirdim buraya. Ben çok mutluyum. Hep asker kaçağı diyorlardı oğullarıma. Öyle bir imkanım olsaydı, engelli olmasalardı, 10 sene yapsalardı askerliklerini, gurur duyardım. Evlatlarımı asker kıyafeti içinde gördüğüm için onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu. - Hatay / İskenderun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası İskenderun Deniz Er Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title