Haberler

"Engelleri Birlikte Aşıyoruz"

Güncelleme:

İSÖM, Üsküdar'da "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" adlı seminer düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), özürlü bireylerin sosyal engellerle karşılaşmadan aktif ve bağımsız bireyler olarak sosyal yaşama katılabilmeleri amacıyla Üsküdar'da "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" adlı seminer düzenliyor.

Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Nejla Sümer, Ak Parti 23. dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, katılacak.

"Engelleri Birlikte Aşıyoruz" adlı seminer, engellilerin karşılaştığı sorunların yerel toplumsal dinamikler tarafından çözülmesini amaçlamakla birlikte sivil toplum kuruluşlarından belediyelere, kaymakamlıktan herhangi bir bireye kadar toplumun her kesimini bir araya getirmesi itibarıyla da demokratik bir hizmet anlayışını model olarak sunuyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde, özürlü bireylere hizmet konusunda yerel yönetimlerde ilk kez Özürlüler Koordinasyon Merkezi adıyla kurulan Özürlüler Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyona yaklaşık olarak 600 kişilik bir katılım bekleniyor.

İBB tarafından özürlü ve ailelerine sunulan hizmetler ile hükümet ve yerel idarelerin özürlülere sunduğu hizmetlerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca özürlü bireylerin hizmet alımında karşılaştıkları güçlüklerin giderilmesi noktasında görüş alış verişi ve işbirliğinin masaya yatırılacağı seminer, toplumun değişik katmanlarından seminere katılan bireylerde "özürlülük kavramı ve özürlüye hizmet" konusunda farkındalık oluşturması açısından ayrı bir öneme sahip.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Avni Mutlu Kadir Topbaş Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title