Haberler

Emniyet Kemeri Taktıran Sürücüye Ödül

Torul ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında takla atan okul servisinin sürücüsü, emniyet kemeri taktırdığı öğrencilerin kazayı hafif sıyrıklarla atlatması sebebiyle altınla ödüllendirildi.

Torul ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında takla atan okul servisinin sürücüsü, emniyet kemeri taktırdığı öğrencilerin kazayı hafif sıyrıklarla atlatması sebebiyle altınla ödüllendirildi.

Gümüşhane Vali Vekili Meral Uçar başkanlığında gerçekleştirilen Karayolları Trafik Güvenlik Koordinasyon Toplantısına, sürücü Abdulkadir Kılıç da katıldı.

Toplantı öncesi Kılıç'a altın hediye eden Uçar, ölümlü trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı Türkiye'de, kurallara uymamak ve eğitimsizliğin kazaların artmasına, artan kazaların ise can kayıpları ve yaralanmalara sebebiyet verdiğini söyledi.

Doğru şekilde kullanılmış emniyet kemerinin, çarpmanın şiddetiyle meydana gelen sarsıntının azalmasını sağladığını ifade eden Uçar, "Eğitim gören çocuklarımızın servisini yapan şoför Abdulkadir Kılıç, olabilecek daha büyük faciayı kurallara uyarak asgariye indirmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Araç kullanırken emniyet kemerinin hayat kurtardığını unutmamalıyız" dedi.

Torul ilçesine bağlı Bahçelik köyünde, 18 Nisan 2013'te, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri İnkılap köyündeki Aktaş İlköğretim Okuluna götüren Abdulkadir Kılıç yönetimindeki 29 M 1300 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kalecik köyü mevkisinde takla atmıştı. Yaklaşık 15 metre sürüklenen minibüs, yol kenarında, 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarının yakınında durmuştu.

Kaza sırasında emniyet kemerleri takılı olan sürücü Kılıç ile Muhammet, Nazire, Nazar, Mehmet ve İbrahim Bayrak, İbrahim Burak, Özgenaz ve Alperen Tümer ile Hüseyfe Mısır, İbrahim Öz ve Şule Kılıç adlı öğrenciler hafif yaralanmıştı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Meral Uçar Gümüşhane Türkiye Torul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title