Haberler

Emniyet'e 2. Operasyonda 33 Polisten 31'i Gözaltında

Güncelleme:

Emniyet'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerin dinlemelerde bizzat görev yaptığı ileri sürülüyor.

"Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin Emniyet'e yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda 31 polis gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı olan 2 polis de aranıyor. Gözaltına alınan polislerin dinlemelerde bizzat görev yaptığı ileri sürülüyor.

33 POLİS HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Emniyet'e yönelik yürütülen soruşturmada dün sabah ikinci dalga yaşandı.İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un talimatıyla 33 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul, Ankara, Van, Mardin, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslerde arama yapıldı. İstanbul'da operasyon düzenlenen adresler arasında Seyrantepe'deki polis lojmanları da vardı.

30 POLİS GÖZALTINA ALINDI, BİRİ KENDİ TESLİM OLDU

Bu polislerden 30'u gözaltına alındı, 1 kişi ise emniyete gelerek teslim oldu.

Şüpheler evlerinde yapılan aramaların ardından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

"ADALETTEN BAŞKA BORCUMUZ YOK BUNLARI YAPANLARA"

Hastaneye getirilen polislerden biri, “Adaletten başka herhangi bir borcumuz yok bunları yapanlara.” diye tepki gösterdi.

Polisler, kısa süren sağlık kontrolünün ardından tekrar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

12'si komiser, 12'si komiser yardımcısı, 2'si başpolis, 6'sı polis memuru ve 1'i de emekli polis olan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haklarında gözaltı kararı olan 2 polis ise halen aranıyor.

31 POLİS AÇIĞA ALINDI

Haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 31'inin açığa alındığı bildirildi.

11 POLİS ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Bu arada, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan ve susma hakkını kullandıkları için ifade vermedikleri öğrenilen şüpheli 11 polisin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından, öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve adliye nezarethanesinde tutulan şüphelilerin, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Özsoy'a ifade vermesi bekleniyor.

Emniyette tutulan diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.

İLK OPERASYONDA 31 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Emniyet'e yönelik 22 Temmuz'da başlatılan ilk operasyonda gözaltına alınan 115 polisten 31'i tutuklamıştı. Tutuklananlar arasında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de bulunuyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Okan Özsoy Mardin Politika Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (44)

SİVASLI:

HUKUK YOLUYLA GERÇEĞİ ÖĞRENMEK İSTEYEN OYUNU EKMEL BEYE VERMELİDİR...

29
18
yanıtYanıtla
A COLA:

Icimizdeki irlandalilar temizleniyordur insallah,RABBIM,en buyuk guclu herseyi bilen goren sin, ulkemi ve Islam dunyasini gizli ikiyuzlu munafiklardan koru.AMIN

32
11
yanıtYanıtla
tarsusluushanakca@hotmail.com:

Bu kadar dua edip içinde hırsızlarla soysuzlarla kul hakkı yiyenlerle ilgili bişey söylememen sende arıza olduğunun , boğazından haram lokma geçtiğinin alameti . Dua : Rabbim sen herşeyin sahibisin ve bilensin , kişiye göre suç olup olmadığına karar veren olanı inkar eden kullarından milletimizi devletimizi koru

yanıt0
yanıt0
REZZA BOLPARA:

GEMİ lerde yüküm var... ANGARA dan hüküm var... Hani benim reCEBİM...SARI LİRA vereceğim... Yakalarsam KARAKOLA gideceğim...

31
9
yanıtYanıtla
KAAN:

VARDIR Bİ BİLDİKLERİ NE DİYELİM HAYIRLISI OLSUN

18
7
yanıtYanıtla
AKINCI:

paralelin tüm gelirleri bitti,yırtınıyorlar....tek sözleri var HIRSIZ............Tarih kimin hırsız,kimin haydut,kimin israil ABD ajanı ,işbirlikci olduğunu yazacak.

10
15
yanıtYanıtla
sertan:

komediden başka bir şey değil bu olanlar

16
8
yanıtYanıtla
simge:

temiz insanları suçlamaklakla kendinizi aklayamazsınız

17
6
yanıtYanıtla
adalet:

ARKADAŞ NE DİNLEMESİ YA BU KADAR SAF OLMAYIN BİR DÜŞÜNÜN BU ADAMLAR ERGEKONUNUN ÇIKARAN POLİSLER O ZAMANLAR TAYİP YERE GÖGE SIĞDIRAMIYORDU ŞİMDİ SIRA KENDİNE GELİNCE ADAMLARI HEMEN HARCADI ADAMLARA HELAL OLSUN KİM HAKSIKSIZLIK YAPTIYSA ÜZERİNE GİTTİLER ÇALANI HIRZISI ÇIKARDILAR SELAM TEHVİD ÖRGÜTÜNÜN ÜZERİNE GİTTİLER KCK OPERASYON YAPTILAR DAHA NE YAPSINLAR ŞİMDİ SORUYORUM SİZE TAYİP HIRSIZLIK OLAYI MEYDANA ÇIKARMASALARDI DAHA İYİMİYDİ TABİ DİYECEĞİZ BELLİ DAHA İYİYDİ ARKADAŞ BU MİLLET ADAM OLMAZ HAKLIYI HAKSIZI GÖREMEYİCEK KADAR CAHİL İRAN AJANLARININ DEVLETİNİNİ İÇİNE SIZDIĞINI DÜNYA ALEM DUYDU AMA BİZİMKİLER KULAĞINI KAPAMIŞLAR HERŞEYE TAYİP BEY YANLIŞ YAPMAZ NE YAPSA DOĞRUDURU ARKADAŞ TAMAM GÜZEL İŞLERİ OLABİLİR AMA HATASINDA ÇOK ŞUNU UNUTMALAYIM DEVLET BAKİDİR İNSALAR GELİP GEÇİDİR DEVLET BİTERSE HERŞYE BİTER ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN

19
3
yanıtYanıtla
MALATYALI:

BUNDAN SONRA ÖYLE ELİNİZİ TEHDİT ARACI OLARAK KULLANIP AĞZINIZI AÇIP GÖZÜNÜZÜ AYIRARAK KİMSEYE MEYDAN OKUYAMAYACAKSINIZ! HADİ BUYURUN BAKALIM YILLARDIR ELİNİ ETEĞİNİ ÖPTÜĞÜNÜZ PARALEL FETULLAH SİZİ KURTARSIN DA GÖRELİM!!!

6
12
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title