Haberler

Eminönü'nde Kurban Bayramı arifesinde alışveriş hareketliliği

Güncelleme:

İstanbul'un en eski alışveriş merkezlerinden Eminönü'nde Kurban Bayramı arifesinde alışveriş yoğunluğu yaşandı.

İstanbul'un en eski alışveriş merkezlerinden Eminönü'nde Kurban Bayramı arifesinde alışveriş yoğunluğu yaşandı.

Eminönü'ndeki tarihi Mahmutpaşa Çarşısı ile diğer iş yerlerinde alışveriş hareketliliği yaşanırken, vatandaşlar özellikle lokum, şeker, kuru yemiş ve kuru kahve satın aldı.

Salgın önlemleri kapsamında esnafın maske ve eldiven takarak satış yaptığı, vatandaşların da sosyal mesafe kuralına uyarak iş yerlerine sırayla girdiği görüldü.

Çarşı esnafı, koronavirüs tedbirlerinin daha sıkı uygulandığı Ramazan Bayramına kıyasla bu bayramda ilginin arttığını ancak geçen yıllara nazaran işlerinin düştüğünü dile getirdi. Özellikle tekstil ve giyime yönelik hizmet veren esnaf, ilginin azlığından yakındı.

"Eski bayramlarda izdiham yaşanıyordu"

Mahmutpaşa'da 25 yıldır giyim esnaflığı yapan Cemal Altun, salgın nedeniyle bu sene işlerin dip yaptığını belirterek, "Bu koronanın çıkması piyasayı mahvetti. Çünkü insanlar korkuyor. Korkudan gelemiyorlar. Herkes kendi oturduğu semtte, mahallesinde alışveriş yapıyor. Gelip bu kalabalığın içerisine girip de, 'hastalık eve götürebilirim korkusuyla' kimse gelmiyor." dedi.

Önceki bayramlarda Mahmutpaşa'nın daha yoğun olduğunu dile getiren Altun, "Önceki bayramlar daha kalabalıktı. Burada izdiham yaşanıyordu. Aşırı bir kalabalık vardı. Şimdi hiç öyle bir şey yok." ifadesini kullandı.

Bayram arifesinde ağırlıklı olarak şekerleme alışverişi yapıldığını anlatan Altun, vatandaşların elbiseyi alınacaklar listesinde en sona koyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Karnın acıktığı zaman mutlaka karnını doyurursun ama elbisen yırtık da olsa onunla idare edersin. Çünkü elbise en son şey. Kimse elbiseyi düşünmüyor, herkes boğazını düşünüyor. Eksiden fakirlik vardı, yoksulluk vardı. Yırtık elbise vardı, yamalı elbise vardı ama artık bütün elbiseler, günlük giyindiğimiz elbiseler bayramlık gibi."

"Herkes bulunduğu semtten alışveriş yapmak istiyor"

Çarşıda ayakkabı satışı yapan Erhan Parlakgöz de 80 yıldır dört kuşak aynı dükkanda hizmet verdiklerini aktardı.

Dükkanı 15 yıldır kendisinin işlettiğini ifade eden Parlakgöz, son yıllarda AVM'lerin yaygınlaşmasıyla işlerin azaldığını, salgın döneminde de işlerin çarşıda daha da durulduğunu savundu.

Alışveriş yapacak insanların pandemi dolayısıyla temastan kaçındığına işaret eden Parlakgöz, "İnsanlar temastan tedirgin. Herkes bulunduğu semtten alışveriş yapmak istiyor. Kim nereye yakınsa oraya gitmek istiyor. Civarlara çok fazla yönelmiyorlar. Bu bölgede, Mahmutpaşa civarında en yakın Fatih bölgesinden buraya gelir insanlar. Onun haricinde çok da fazla seçenekleri yok. Zeytinburnu'nda oturan bir insan oradaki alışveriş merkezini tercih ediyor şu süreçte." şeklinde konuştu.

Bayram alışverişi için Eminönü'ne gelen Ramazan Gürbüz ise bayramı memleketi Adıyaman'da geçireceğini, yanında hediyelik lokum alıp götürmek için Eminönü'ne geldiğini söyledi.

Mehmet Derici de bayram alışverişinin güzel geçtiğini, salgına rağmen vatandaşların alışveriş yaptığını belirtti.

Bayram için neye ihtiyaç varsa alacağını anlatan Derici, "Kolonyasından, kahvesinden, şekerinden, ikramlıklardan hepsinden alıyoruz. Allah'a şükür." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Mahmutpaşa İstanbul Eminönü Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? #128204 LGS yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title