Haberler

Emekli astsubay mini hayvanat bahçesi kurdu

Güncelleme:

Emekli astsubay mini hayvanat bahçesi kurduDÜZCE'nin Kaymakçı Köyü'nde oturan emekli astsubay İsmail Bolluk (58), hayvan sevgisi nedeniyle hayali olan birçok hayvan edindi ve kendisine mini hayvanat bahçesi kurdu.

Emekli astsubay mini hayvanat bahçesi kurdu

DÜZCE'nin Kaymakçı Köyü'nde oturan emekli astsubay İsmail Bolluk (58), hayvan sevgisi nedeniyle hayali olan birçok hayvan edindi ve kendisine mini hayvanat bahçesi kurdu. İsmail Bolluk bahçesinde tavus kuşu, papağan, güvercin, muhabbet kuşu, koyun, keçi, köpek cinsleri, süs tavukları gibi 500'e yakın hayvan beslemeye başladı. Düzce'nin Kaymakçı Köyü'nde oturan İsmail Bolluk, emekli olduktan sonra kendisine ait mini hayvanat bahçesi hayali kurdu. İsmail Bolluk emekli olur olmaz hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti ve Kaymakçı Köyü'nde bulunan evinin bahçesine hayvanlar almaya başladı. Bolluk, mini hayvanat bahçesine tavus kuşu, papağan, güvercin, muhabbet kuşu, koyun, keçi, kemirici evcil bir tür olan Guinea pig, değişik köpek cinsleri, süs tavukları gibi hayvan çeşitlerinden 500'e yakın hayvan beslemeye başladı. Bolluk özellikle beslediği 38 yaşındaki papağan ?Cako? ile çok iyi anlaşıyor. Papağan havasına da eşlik ediyor. Hayvanları çok sevdiğini belirten İsmail Bolluk, ?Emekli olmak isteyenlerin hayalidir hayvanlarla uğraşmak. Bende emekli olduktan sonra vaktimi nasıl geçireceğim diye düşünürken, onları da çok sevdiğim için hayvanlara yöneldik ve hobi bahçesi kurduk. Bahçemizde günümüzü hayvanlarla geçiriyoruz. Mükemmel bir duygu. İnsanlardan daha uzak şehirden daha uzak olduğu için çok daha güzel. Ne kadar ilgi gösterirseniz o kadar tepki alıyorsunuz. Papağanım ise 38 yaşında 40 kelimesi var. İlgiye bağlı, her gün ilgilenmen ve karşılıklı konuşman lazım. Bunları yaptığınız sürece karşılığını alıyorsunuz.ö dedi.

Fare, sincap gibi hayvanlara benzerliği ile dikkat çeken ancak evcil olduğu bilinen Guinea pig hayvanlarıyla ilgili bilgiler veren Bolluk, ?Güney Amerika'da yetişen evcil bir hayvan. Evde beslenen bir hayvan, tuvalete eğitimi verilebiliyor. Evde bakımı kolay. Çocukların rahatlıkla vakit geçirip hayvan sevgisinin aşılanacağı bir hayvan türüdür. Evde fazla ilgi gösteremeyeceğim için dışarda ev ortamında hazırladığım kafeste besliyorum. Çok nadir bulunan bir hayvan, Güney Amerika'da yetişiyor. Ülkemizde yetişmiyor, ancak bazı pet shoplarda olduğunu duyuyoruz.ö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaymakçı Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title