Haberler

ELMA BAHÇESİ 'ZİHA' İLE İLAÇLANDI

Güncelleme:

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde zirai insansız hava aracı (ZİHA), deneme uygulamasında elma bahçesinde ilaçlama yaptı.

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde zirai insansız hava aracı ( Ziha ), deneme uygulamasında elma bahçesinde ilaçlama yaptı.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün (MAREM) 10 hektarlık elma bahçesi, ZİHA ile ilaçlandı. Deneme uygulamasını inceleyen Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, zirai insansız hava aracının zamandan tasarruf sağlayacağını dile getirdi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise elma üretim maliyetinin düşürülmesi için teknolojik ekipmanları ucuza mal etmeyi, ilaçlama maliyetlerini düşürmeyi planladıklarını kaydetti. ZİHA ile ilaçlama denemesi yaptıklarına değinen Gök, İlçemizdeki tüm tarımsal ilaçlamaları dronla yapmayı isteriz. Dronla ilaçlama yapıldığında maliyette yüzde 40 gibi tasarruf sağlanıyor. Bu da çok büyük bir rakam dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü Yakup Kasal ise çiftçilere yapılan bilgilendirme hakkında şunları söyledi

Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarına ZİHA ile ilaçlama metotlarını göstermek için buradayız. İlaç tasarrufu, zaman tasarrufu, en kaliteli maksimum verimi nasıl alırız bunun eğitimini veriyoruz. Çiftçilerimizi topladık, ziraat mühendislerimizi topladık 10 hektarlık elma bahçesinde takip ve denemelerden sonra ZİHA kullanımını kiralık olarak bütün çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

FAYDALARI

Günümüzde konvansiyonel yöntemler ile yapılan bitki koruma uygulamalarının olumsuz tarafları ve sonuçları bulunduğunu dile getiren Kasal, şöyle konuştu

Traktör veya ilgili aracın arkasına bağlanarak yapılan bitki koruma yönteminde, bitki koruma ekipmanı ve makinesinin atmış olduğu sıvının çok az kısmının bitki üzerine tutunabilmesi, geri kalan kısmının da toprağa ve başka arazilere dağılmasıdır. Yine traktörün sıvı atma esnasında arazi üzerinde olması ürünü ezmekte, geri dönüşü olmayan zararlara ve ciddi verim kayıplarına sebep olmaktadır. Çevreye ve insan sağlığına yanlış yöntemlerin verdiği zararlar ise üstünde durulması gereken diğer bir konu. ZİHA ile bitki koruma yönteminde ise atılan sıvı çok daha yüksek miktarlarda bitki üzerine tutunurken, yakıt masrafı, girdi maliyetleri düşmekte, ilgili aracın veya traktörün ürüne vermiş olduğu zarar ortadan kalkmaktadır. Tamamen otonom bir şekilde dağıtım yapılabildiği için insan hatasına bağlı birçok faktör de devre dışı kalmaktadır diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İnsansız Hava Aracı Eğirdir ZİHA Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title