Haberler

Elazığ'da Depremzedelere Askerden Bayram Yardımı Keko, Babasıyla Birlikte Annesi Ve Kardeşinin Mezarları Başında Dua Etti

4)

4)

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi merkezli 8 Mart 2010'da meydana gelen ve 42 kişinin ölümüne neden olan 6.0 büyüklüğündeki depreminin en çok vurduğu köylere giden 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, diğer rütbeli subaylar ve eşleri, giysi yardımında bulundu, çeşitli hediyeler dağıttı. Depremin sembolü olan Keko ise babası Mehmet Çiçek ile birlikte depremde yitirdiği annesi Ayten ve kardeşi Emre'nin mezarları başında dua etti.

Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, bugün deprem bölgesindeki köyleri gezerek, bayram hediyesi dağıttı. Korgeneral Özarslan, beraberinde diğer komutanlar ve eşleri ile birlikte sabah saatlerinde bölgedeki 7 köyde 280 kişilik 126 giysi paketi dağıttı. Daha önceden bölgede ihtiyaç tespitinde bulundukları öğrenilen askerler, eşleri ile birlikte bayram öncesi depremzedeleri unutmadıklarını gösterdi.

Korgeneral Özarslan, aracındaki oyuncakları çocuklara dağıtırken, eşleri de çocuklara şeker ikram etti. Depremzedeler ile sohbet eden komutanlar ve eşleri, bir kamyon giyim eşyası dağıttı.

Kolordu Komutanlığı'nda görevleri subaylar ve eşleri tarafından hazırlanan 280 kişilik bayram yardımları, Kayalık, Yukarı Demirci, Yılbaşı, Göçmezler, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Yalnız Çam köylerinde dağıtıldı. Depremzedeler askerin ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Bu arada Okçular Köyü'nde sabahın erken saatlerinden itibaren kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret eden depremzedeler, mezarları başında Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Depremin sembollerinden biri olan Helin bebeğin amcası Şemsettin Yüksel annesi Kibar, babası Davut ve yengesi Medine'nin mezarları başında dualar okuduktan sonra, "Acımız halen taze, çok zor. Babam bu köyün en iyi insanıydı, o bayramlarda tüm mezarlarda kuran okurdu. Biz de bu gün onların mezarlarını ziyarete geldik" dedi.

Depremin sembolü olan Keko ise babası Mehmet Çiçek ile birlikte depremde yitirdiği annesi Ayten ve kardeşi Emre'nin mezarları başında dua etti. Mehmet Çiçek gözyaşları arasında, "Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın, bunu yaşayanlar bilir ancak. Çok zor alışamıyoruz" dedi.

Depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen depremzedeler için yapılan TOKİ tarafından yapımına başlanan konutlar ise henüz tamamlanamadı. Depremin ardından bölgeyi ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ramazan Bayramı'nı kendi evinizde kutlayacaksınız" dediği depremin en çok vurduğu Okçular Köyü'nün sakinleri, bayramı da çadırlarda geçirecek olmanın burukluğu içinde.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title