Haberler

Elazığ - 70 Yaşındaki Zekiye Nine 5 Yaşındaki Çocuğuna Siper Olurkan Hayatını Kaybetti

PKK'lı Teröristlerin Pususunda Şehit Olan 2 Asker Memleketlerine Uğurlandı

PKK'lı teröristlerin pususunda şehit olan 2 asker memleketlerine uğurlandı

TÜRBEYE GİDERKEN İKİ ATEŞ ARASINDA KALDILAR

ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi Yoğunağaç Köyü Jandarma Karakolu'ndan Seyrantepe Hidroelektrik Barajı'nın korumasını sağlamak için giden askeri time PKK'lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu 2 askerin şehit olduğu, 1 astsubayın yaralandığı saldırıda, türbe ziyarettine giderken iki ateş arasında kalıp ölen Zekiye Gezici'nin kendisini 5 yaşındaki torununa siper ettiği ortaya çıktı.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne 17 kilometre mesafede ve Tunceli'nin Mazgirt İlçesi sınırında bulunan Yoğunağaç Jandarma Karakolu'nda görevli 15 kişilik askeri tim, dün akşam karakola 1 kilometre mesafede Peri Çayı üzerindeki Seyrantepa Hadroelektrik Barajı'nın korumasını sağlayan hakim tepede bulunan koruma noktasına doğru yola çıktı. Yaya olarak giden time pusu kuran PKK'lı teröristler, timi 3 ayrı noktadan çapraz ateşe aldı. Açılan ilk ateşte timin ününde bulunan astsubay üstçavuş Ahmet Gökalp, yaralanırken, jandarma erler 21 yaşındaki Zülküf Aksoy ile 24 yaşındaki Süleyman Akan şehit oldu. Timde bulunan askerlerin karşılık vermesi ve karakoldaki askerlerin PKK'lıların bulunduğu alanı yoğun ateş altına alması üzerine çatışma çıktı.

TÜRBEYE GİDERKEN İKİ ATEŞ ARASINDA KALDILAR

Yoğunağaç Köyü'nde Aleviler arasında kutsal sayılan Çoribori Türbesi'ne giden Gezici ailesi de iki ateş arasında kaldı. Karakoçan'da çobanlık yaparak geçimini sağlayan 49 yaşındaki Ali Gezici annesi Zekiye (70) eşi Bedriye (38), oğlu İsmail(19), yeğeni Mazlum Gezici(5) ile sepetli motosikletle türbeye giderken çatışmanın ortasında kaldı. Açılan ateşte Zekiye Gezici boynuna isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, Ali Gezici, eşi Bedriye oğlu İsmail, kurşunlarla yalanırken, yeğeni Mazlum Gezici düşme esnasında vücudunda sıyrıklar meydana geldi.

ÇATIŞMA 20 DAKİKA SÜRDÜ

Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma 20 dakika boyuncu şiddetli şekilde sürdü. Çatışma bölgesine Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı profesyonel timler Sikorsky helikopterlerle indirildi. PKK'lı teröristler gecenin de karanlığından yararlanarak dağlık ve ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Bu sırada bölgeye sevkedilen Süper Kobra tipi helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Bölgede sabaha kadar zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresindeki hava destekli operasyon geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor.

TORUNUNA SİPER OLDU

Güvenlik güçleriyle, PKK'lı teröristlerin çatışmasının ortasında kalan ve hayatını kaybeden 70 yaşındaki Zekiye Gezici'nin 5 yaşındaki torunu Mazlum Gezici'yi kurşunlardan korumak için siper olduğu ortaya çıktı. Babaane Gezici, torununu kurşunlardan korumak için motosikletin üzerinden yere yatırıp üzerine kapandığı ve boynuna isabet eden kurşunla da hayatını kaybettiği belirtildi. Babaannesinin siper olduğu ve düşmeden kaynaklı vücudunda ezikler olan Mazlum Gezici'nin tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde sürdürülüyor.

1 SAAT ÇATIŞMA BÖLGESİNDE KALDIK

Çatışmada bacağından yaralanan Ali Gezici, her Perşembe akşamı Çoribori Türbesi'ni ziyaret ettiklerini ve burada geceyi geçirip, kurbanlarkesip dualar ettiklerini söyledi. Köyden ayrıldıktan kısa bir süre sonra saat 20.30 sıralarında silah sesleri duyduklarını belirten Gezici, "Kimin ateş açtığını göremedik. Kendimizi yere attık. Annem olay yerinde ölmüştü. Ben, eşim, oğlum ve yeğenim yaralıydı. Sürekli silah sesleri geliyordu. Ben cep telefonumla köydeki yakınlarımı arayıp yaralı olduğumuzu ve gelip bizi almalarını istedim. Ama sürekli silah sesleri geldiği için bizi almaya kimse gelemedi. Biz yaklaşık 1 saat olay yerinde beklemek zorunda kaldık. Silah sesleri hafifleyince, köylüler gelip bizi minibüsle alıp hastaneye götürdü" dedi.

Karakoçan Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün çatışmanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Jandarma olay yer iinceleme ekipleri de çatışma bölgesinde delil topladı.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

PKK'lı teröristlerin pususunda şehit olan jandarma erler Zülküf Aksoy ile Süleyman Akan Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Basına kapalı yapılan törene Vali Muammer Erol, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, askeri erkan ile daire müdürleri katıldı. Törenin ardından şehit Aksoy'un cenazesi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne Akan'ın cenazesi de Hakkari'ye gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title