Haberler

Ekt Tedavisine Başlandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Vefa Psikiyatri Merkezi’nde Elektrokonvulziv Terapi (EKT) tedavisine başlandığı bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Vefa Psikiyatri Merkezi'nde Elektrokonvulziv Terapi (EKT) tedavisine başlandığı bildirildi.

Kütahya'da ilk kez bir hastaya başarılı bir şekilde uygulanmaya başlanan EKT tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Psikiyatri Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Doktor Öğretim üyesi Nermin Gündüz, halk arasında şok tedavisi olarak da bilinen Elektrokonvulziv terapinin (EKT) bazı ruhsal hastalıkların tedavisinde güvenli olarak uygulanmakta olan biyolojik tedavi yöntemlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Nermin Gündüz, "Başta ilaç tedavisine dirençli depresyon, doğum ardı başlangıçlı depresyon, ilaç kullanımının uygun olmadığı gebelik dönemi ağır ruhsal hastalıkları, bipolar bozukluk, öz kıyım girişimi, şizofreninin bazı türleri olmak üzere oldukça geniş yelpazede hastalarımıza bir tedavi seçeneği sunmaktadır. Bu yöntem Genel Anestezi Altında psikiyatri uzmanı, anestezi uzmanı, anestezi teknisyeni, psikiyatri hemşiresi tarafından oluşan bir tedavi ekibince uygulanmaktadır. İşlem toplam 10 dakika sürmekte, işlem esnasında hastamız herhangi bir ağrı ya da acı duymamaktadır. İşlem bitiminden kısa süre sonra hastamız günlük yaşamsal aktivitelerine dönmektedir. Bu da hastalarımıza ciddi bir konfor sağlamaktadır" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kütahya Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title