Haberler

"Bütün Öğrenciler Liseye Yerleştirilecek"

Güncelleme:

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep'te hiçbir öğrencinin liseye yerleştirmede dışarda kalmayacağını söyledi.

Gaziantep'te bulunan meslek liseleri müdürleri ile yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ; Gaziantep'te hiçbir öğrencinin liseye yerleştirmede dışarda kalmayacağını belirtti.

Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri ve İmam Hatip Liselerinin kontenjanları ve öğrenci yerleştirilmeleri ele alındı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Hasan Ataş, Zekiye Canan Erdem Aslan, Meslek ve Teknik Eğitim Liseleri ve İmam Hatip Liselerinin müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ; liselere giriş sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin sınavsız olarak bir orta öğretim kurumuna yerleştirileceğini belirtti.

.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ; "2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ilimizdeki temel eğitim kurumlarından 35.575 öğrencimiz mezun olmuştur. 2013 yılı Seviye Belirleme Sınavına (SBS) göre; 10.574 öğrencimiz Anadolu Lisesi, 34 öğrenci Adalet Meslek Lisesi, 170 öğrenci Anadolu İletişim Meslek Lisesi, 1.088 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesi, 204 öğrenci Anadolu Kız Meslek Lisesi, 204 öğrenci Anadolu Kız Teknik Lisesi, 578 öğrenci Anadolu Meslek Lisesi, 102 öğrenci Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 340 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 930 öğrenci Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 442 öğrenci Anadolu Teknik Lisesi, 884 öğrenci Anadolu Ticaret Lisesi, 180 öğrenci Fen Lisesi, 90 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi, 453 öğrenci Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 311 öğrenci özel okul türlerine olmak üzere toplam 16.584 kişi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleşmişlerdir. Sınavsız öğrenci alan Meslek Liselerimize ise 13.357 öğrenci, İmam Hatip Liselerine 1.700 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır. Sınavlı ve sınavsız olarak yerleşen toplam öğrenci sayımız 31.641'dir."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin sınavla bir liseye yerleşemeyen öğrenciler konusunda ise; "Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 16/08/2013 tarih 2105096 sayılı 2013-23 genelgesi doğrultusunda; herhangi bir okula yerleşemeyen 3.934 öğrencimizle ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde Öğrenci Yerleştirme Komisyonları kurulmuş, meslek liselerinin ve imam hatip liselerinin kontenjanları arttırılmıştır. Bunlara rağmen çeşitli nedenlerle örgün ortaöğretim kurumlarına yerleşemeyen öğrencilerimizle ilgili Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarımızın koordineli çalışmaları ile hiçbir öğrencimizin 2013-2014 eğitim öğretim yılında açıkta kalmayacak şekilde tedbirler alınıp bir ortaöğretim kurumuna kaydedilmeleri sağlanacaktır. "dedi.

VELİLER NE YAPMALI

Her hangi bir liseye yerleşemeyen öğrenci bağlı bulunduğu ilçedeki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde bulunan öğrenci yerleştirme komisyonuna müracaat edeceklerdir. Öğrenciler açık olan lise kontenjanlarına yerleştirilecektir. Öğrenciler sınavsız öğrenci alan meslek liselerine, İmam Hatip Liselerine veya çok programlı liselerin düz lise bölümüne yerleştirilecek. Öğrencilerin yerleştirilmesine de velilerin isteği, okulların kontenjanları ve öğrenci notları dikkate alınacaktır

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Yağcı Ekrem Serin Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title