Haberler

Ehliyet sınavlarında usulsüzlük yapanlara 'joker' operasyonu: 25 şehirde 138 gözaltı kararı

Güncelleme:

Ehliyet sınavlarında 'joker' olarak adlandırılan kişileri sınava sokup sahte SRC belgesi düzenlediği belirtilen şebeke için emniyet harekete geçti. İstanbul merkezli 25 şehirde düzenlenen operasyonda aralarında Milli Eğitim Bakanlığı personellerinin de bulunduğu 138 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ehliyet sınavlarında üst üste benzer kopya düzeneklerinin yakalanması üzerine soruşturma başlattı. İncelemelerde bir şebekenin özellikle SRC belgeleri için yapılan sınavlarda yetersiz kişileri para karşılığı sınavdan geçirmek için düzenek kurduğunu tespit etti.

ARALARINDA BAKANLIK PERSONELLERİ DE VAR

Soruşturmayı derinleştiren polis, şebekenin Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) görevli personellerden rüşvet karşılığı soruları aldığı, 'joker' elemanlarla başkasının yerine sınava girdikleri veya kulaklık gibi elektronik düzeneklerle kopya hazırladıklarını belirledi. Aralarında MEB'de görevli personellerin de bulunduğu 138 şüpheli tespit edildi.

İSTANBUL MERKEZLİ 25 ŞEHİRDE OPERASYON

Sabah saatlerinde İstanbul merkezli 25 şehirde çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldı

Ekipler bu sabah 138 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 25 ilde çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Aramalarda dijital materyaller ile sınavlara girecek kişilere ait belgelere incelenmek üzere el konuldu. Operasyonlar devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Operasyon İstanbul Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title