Haberler

Eğitim Trendi Değişecek

Güncelleme:

GKV Çocuk Üniversitesi idealleri güçlü bir nesil yetiştirecek.

GKV Çocuk Üniversitesi Eğitim Trendini Değiştirecek

Gaziantep'te Eğitim sorunundan çok ideal sonunu var

GKV Özel Okulları tarafından Çocuk Üniversitesinin startı verildi. Törenle kamuoyuna tanıtımı gerçekleştirilen GKV Çocuk Üniversitesiyle eğitim trendinin değişeceği ifade edildi. GKV Çocuk üniversitesi tanıtım törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile davetliler katıldı.

GKV Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi düzenlenen törenle basına ve yetkililere tanıtıldı. GKV Özel Okullarında düzenlenen törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile davetliler katıldı. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları deyince kararlı, olumlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden, ecdadın izinden giden, ülkesini ve Gaziantep'i gururlandıran bir okul geliyor aklıma sözleriyle konuşmasına başlayan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan " Güzeli alkışlamak lazım, güzel çalışmaları alkışlamak lazım bugün buraya coşarak ve koşarak geldim.

Çünkü ben sizin hizmetkârınızım yüce milletin hizmetindeyim, saygı değer Ekrem Serin hocamda sizlerin hizmetinde ve burada. Biz güzel çalışmalar, güzel projelere kendimizi adamak suretiyle gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Kesinlikle mazeret belirtmiyoruz Gaziantep çok güzel bir kent kendi sorunlarının üstesinden gelebilecek bir kent. Çok iyi yöneticilerimiz var sayın Valimiz Erdal Ata var kendisini sadece eğitim sektörüne değil bütün sektörlerin sorunlarını çözmeye adamış çok güzel bir insan valimiz. Emrinde çalışan insanların büyük memnuniyet duyduğu her an telefonla uylaşabileceğimiz sorunlarımız çözen bir valimiz var. Aynı keza çok değerli siyasetçilerimizde var sayın bakanımız Fatma Şahin hanımefendi, henüz yeni kurulmuş bir bakanlığı koordine etmeye çalışırken bile bütün davetlerimize icabet etmek sünnettir diyerek gelen ve gelmeye çalışan kentimizin sorunlarıyla ilgilenen, Gaziantep'in yetiştirdiği önemli bir değer.

Onun için Gaziantep'i alkışlamak lazım bu değerli örencileri yetiştiren bu okulumuzu alkışlamak lazım. Geleceğin Türkiye'ni oluşturacak gençleri yetiştiren Gaziantep Kolej Vakfı'na olan inancım sonsuz. Gaziantep Kolej Vakfı Okulları deyince kararlı, olumlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden, ecdadın izinden giden, ülkesini ve Gaziantep'i gururlandıran bir okul geliyor aklıma. Bu yavruların bu güzelliği daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Biz bir ve beraber olarak daha bir çok projede başarı olacağız ve bu projenin de hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

EĞİTİMİN ŞEKLİ VE TRENDİ HIZLA DEĞİŞİYOR

Eğitim ve öğretimin trendinin değiştiğine dikkat çeken Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin "Çocuk üniversiteleri dünyada yeni bir uygulama 10 yıllık bir mazisi şu anda 6 üniversitede var bunu biliyoruz fakat şunu da biliyoruz eğitim-öğretim ile alakalı trendler değişiyor. Gelişmeler her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir süreç içerisinde devam ediyor. Bu anlamda çocuk üniversiteleri de vazgeçilmez projelerden birisi olacak. Biz zaten bütün okullarda kariyer günleri yapıyoruz, kariyer günlerinde ki hedefimiz öğrencilerin tercih ettikleri bölümü bilinçli olarak tercih etmeleri.

Hayatları b oyunca yapacakları meslekleri severek tercih etmeleri, sevmedikleri meslekleri zorunlu olarak yapmamaları. Bir vecize çok hoşuma gider ya sevdiğin işi yapacaksın, ya yaptığın işi seveceksin. Böyle olmadığı zaman başarı gelmiyor. Bu manada önceki yıllarda yapılan bir araştırma bir acı gerçeği ortaya koyuyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırma öğrencilerin yüzde 85'i okuduğu bölüme severek, isteyerek gelmediğini, aslında bulunduğu bölüme geldikten sonra o bölümün kendisiyle pekte uyumlu olmadığını söylüyor. Bu manada bu müthiş iş gücü kaybını, enerji kaybını, kalkınma kaybını önlemek amacıyla bu yapılan çalışmalar son derece önemli. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz çok erken olarak üniversiteyi öğrenecek bazı bölümlerde detaylı bilgi sahibi olacak.

Üniversitedeki uygulamaları detaylı olarak görecekler ve bir meslek tercih edecekleri zaman meslekleri kendilerine uygun olarak bilinçli tercih edecekler. Eskiden şöyle yaklaşımlar vardı ben doktor olmak istiyorum, avukat olmak istiyorum şeklinde. Günümüzde ise ben doktor olmak istiyorum ama ikinci olarak da şu bölümü tercih etmek istiyorum denilmeye başlandı. Yapılan çalışmaların bilinçlenme dışında öğrencilere motivasyon aşıladığını da düşünüyorum. Eğer bir öğrencimiz gerçekten kendisine ulaşılabilir bir hedef koymuşsa bu hedefe ulaşmak için daha çok çalışacaktır. Hedefsizsek başarılı olmamız mümkün değil motive olmamamız mümkün değil. Net bir hedefimiz varsa ulaşılabilir bir hedefimiz varsa bu hedefe ulaşmamız için motive olmamız çok daha kolay olur.

Biz şu anda ilköğretim7.ve 8. Sınıfları Anadolu ve Fen liselerini gezdiriyoruz. Özensinler ve daha çok çalışsınlar diye yapıyoruz. Çocuk üniversitelerinin de bu anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün olumlu çalışmalara sonuna kadar destek veriyoruz, herkese ulaşmaya özen gösteriyoruz.Böyle bir girişimi bir özel okulumuzun başlatıyor olması son derece anlamlı çünkü özel okullarımızda gerekli imkanlar daha fazla. Bu konuda sunabilecekleri ve ulaşabilecekleri imkanlar daha fazla. Bu çalışmanın iyi olmasını temenni ediyorum ve okul yetkililerine teşekkür ediyorum."dedi.

GKV ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ YENİ BİR İLKİN BAŞLANGICI OLACAK

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada: " Çocuk üniversiteleri dünyada ve ülkemizde çok yeni bir uygulama. Türkiye'de şu anda 6 üniversitede aktif olarak yürütülen çocuk üniversitelerinin sayısının, kısa sürede artacağı beklenmektedir. Hemen her yaş grubundan öğrenciye yönelik farklı programlar izleyen, bu üniversitelerden bazıları yalnızca yaz aylarında, bazıları da tüm yıl boyunca eğitim vermektedir. Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitede akademisyenlerle bir araya getiren, onların laboratuvar, atölye, uygulama merkezi, teknopark gibi üst düzey akademik birimleri yakından tanıyarak çeşitli temel bilimsel çalışmalar yapmalarına imkân veren, aynı zamanda üniversitelerin sosyal ortamıyla tanıştıran çok yönlü bir programdır.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak okulöncesinden liseye kadar tüm öğrencilere açık bir çocuk üniversitesi girişimi başlatmış bulunuyoruz. Üniversitelerin imkanlarından genelde hafta sonları ya da tatil dönemlerinde yararlanılacak bu projeden maliyetlerin dışında hiçbir maddi getiri beklentimiz bulunmamaktadır. Proje, GKV öğrencilerinin yanı sıra, ilimizdeki ihtiyaç sahibi, başarılı ve yetenekli öğrencilere de yönelik olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün onayı ve desteğiyle bir protokol çerçevesinde işlerlik kazanacak projemiz, il genelinde başarı ve kazanım değerlendirme sınavları ile tespit edilecek öğrenciler için çok önemli bir fırsat sunacaktır "dedi.

GAZİANTEP 'İN SORUNU ÇOCUKLARININ VE GENÇLERİNİN İDEALLERİNİN OLMAMASIDIR.

GKV Projeler Koordinatörü Mehmet UÇAR yaptığı açıklamada; "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi"ne bugün itibariyle başlıyoruz. Projemizin çıkış noktası "Gaziantep'in eğitim sorun yoktur, Gaziantep 'in sorunu çocuklarının ve gençlerinin ideallerinin olmamasıdır." Bu proje ile Gaziantepli nesillere çocuk yaştan idealler kandıracağız.

Burada en büyük desteği Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüzden aldık öncelikle hem projemize yürekten destek verdiği hem de bu gün bizi yalnız bırakmayarak proje tanıtım toplantımıza katılığı için kendisine teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederiz. 2011 Ekim ayından bu yana, bu proje üzerinde çalışıyoruz yurt içinden ve dışından birçok üniversite ile görüştük çok olumlu yanıtlar aldık. Gaziantepli çocuklara, tüm üniversiteler kapılarını açıyorlar, burada tek eksik üniversite ile çocukların buluşmasını sağlamak. Bizler bu proje ile bunu gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz üniversiteler ve meslekler ile çok erken yaşta tanışacak ve ideallerini belirleyecek. İdealler ise çalışmayı ve eğitim seviyesinin adım adım yükselmesini sağlayacak. Bu projedeki temel amaç yeni nesillerin, bilim - sanat çalışmaları ve üniversite ile erken yaşta tanışmasını sağlayarak Gaziantep ilimizin eğitim seviyesi ve sınav başarılarını arttırmaktır.

Proje ile ilgili akademik desteği; ilimizdeki, ülkemizdeki ve Avrupa'daki devlet üniversitelerinden ve vakıf üniversitelerinden almak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeler tarafımızdan sağlanmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Çocuk Üniversitesi kapsamında "yıllık ve dönemlik" programlar düzenleyerek ilimizde bulunan ilk ve ortaöğretim çağındaki özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan, akademik ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yönelik etkinlikler, üniversite gezileri, atölye çalışmaları yapacaktır.Bu projeden GKV Özel Okulları olarak hiçbir maddi beklentimiz yoktur. Tek hedefimiz Gaziantep'in eğitim çıtasını yükseltmek ve çocuklarımıza, gençlerimize, yeni nesillerimize ideal kazandırmaktır.

GKV Özel Okulları 49 yıldır Gaziantep'e hizmeti bir misyon edinmiştir. Bir özel öğretim kurumu olarak butik okullar, özel sınıflar, seçkin zümreler peşinde hiçbir zaman olmadık, bizim misyonumuz Gaziantep'e hizmet etmek, şehrimizin eğitim seviyesini yükseltmek olmuştur. Bu proje bunun en güzel örneğidir. Başarılı ve yetenekli çocuklarımıza, gençlerimize çok erken yaşlarda üniversitelerin ve akademik bilim eğitiminin kapılarını açacağız ve onlara ideal kazandıracağız." dedi. Düzenlenen tanıtım töreninin ardından yapılan görsel şovla meslek seçimiyle ilgili öğrencilerin görüşleri de dile getirildi. Projenin önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacağı da açıklandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ekrem Serin Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title