Haberler

Eğitim Şehitleri Anıldı

Diyarbakır’da, 3 Ocak 2008 tarihinde bir dershanenin önünde meydan gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişi düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır'da, 3 Ocak 2008 tarihinde bir dershanenin önünde meydan gelen patlamada hayatını kaybeden 7 kişi düzenlenen törenle anıldı. Sabah saatlerinde olay yerine karanfil bırakılırken, daha sonra düzenlenen programda evladını kaybeden anneler gözyaşlarını tutamadı.

Diyarbakır'da 6 yıl önce bir dershanenin önüne yerleştirilen bomba yüklü aracın patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi, iki ayrı törenle anıldı. Patlamada dershane öğrencileri Eren Şahin, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Diyarbakır Adliyesi'nde çalışan Cengiz Kaya hayatını kaybederken, 30'u asker 67 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın yaşandığı bölgeye vatandaşlar tarafından karanfiller bırakılırken, bir dizi anma programı gerçekleştirildi. Programda olay slayt eşliğinde gösterilirken, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

ANNELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından patlamada yaralı olarak kurtulan Vedat Bora bir konuşma yaptı. Bora, olayı her gün tekrar yaşadığını ifade ederek, nefretle kınadığını söyledi. Daha sonra patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Süer'in babası Şemsettin Süer oğluna hitaben yazdığı şiiri okudu. Baba Süer, şiiri okuduğu sırada etkinliğe katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Törende bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise evladının acısını halen yaşadığını kaydederek şunları söyledi: "3 Ocak'ta patlatılan bu bombayla yalnız evlatlarımızı kaybetmedik. Ailelerimizin ve bizlerin hayatı değişti. Benim siyasete giriş sebebim evladımın kaybıdır. Bugün dağlarda son 30 yılda 22 bin gencimiz ziyan oldu. 8 bin asker, polis ve güvenlik görevlimizle 5 bin 557 sivil şehidimiz var."

Patlamada evladını kaybeden Eronat konuşmasını şöyle tamamladı: "Ben açıkçası 40 binden fazla canın bir istatistik olarak kalmasını istemedim. Bir kişinin ölmesi trajedi, bir milyon kişinin ölmesi istatistiktir. Bizim 40 bin canımız ziyan olmuştur. Bunlar istatistik olarak kalmamalıydı. Bu trajedileri dile getirmek ve çözüm bulabilmek için siyasete girdim."

"TARİH MİLETİN HATIRA DEFTERİDİR"

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da tarihin milletin hatıra defteri olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaman zaman o hatıra defterini açarak, sayfalara bakarak, çıkarmamız gereken dersleri çıkarmak gerekir. Geçmişte yaptıklarımızla gurur duymak, yapılan yanlışları telafi etmek ve gelecekte bize ışık tutmak için davranmak gerekir. Bugün yapılan acılarımızı tazelemek için değil de geçmişte yaşadığımız sıkıntıları, yaşadığımız dertleri, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıları görüp bundan sonraki dönemde bunları çekmemek içindir."

Etkinliğe Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK'lar ve çok sayıda katılımcı katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engin Taşkın Eren Şahin Oya Eronat Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

title