Haberler

Edirne'nin Eski Belediye Başkanı Sedefçi: "Chp'de Kalmak İçin Her Şeyi Yaptım"

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi DSP’den adaylığını koyarak seçimi kaybeden Edirne'nin eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi, CHP'de kalmak için her şeyi yaptığını dile getirerek "CHP'den istek gelseydi aday olmayabilirdim. Aramalarını bekledim. Cevap gelmeyince adaylığımı açıkladım" ifadelerini kaydetti.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi DSP'den adaylığını koyarak seçimi kaybeden Edirne'nin eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi, CHP'de kalmak için her şeyi yaptığını dile getirerek "CHP'den istek gelseydi aday olmayabilirdim. Aramalarını bekledim. Cevap gelmeyince adaylığımı açıkladım" ifadelerini kaydetti.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde CHP'nin Recep Gürkan'ı aday göstermesinin ardından DSP'den aday olan ancak seçimleri kaybeden Sedefçi, seçimlerden sonra kameraların karşısına ilk kez çıktı. Edirne'de bir kafede yaptığı basın toplantısında seçimleri değerlendiren Sedefçi, CHP'li Recep Gürkan'ı arayarak tebrik etmek istediğini ama kendisinin telefonu açmadığını söyledi. Aynı zamanda devir teslim törenine bir davet beklediğini belirten Sedefçi, çağrılmadığını kaydetti.

30 Mart seçimleri öncesi Recep Gürkan'ın aday gösterilmesi nedeniyle bir şok yaşadığını ifade eden Sedefçi, "1 hafta bekledim ama ne Recep Gürkan'dan ne de CHP genel merkezinden herhangi bir öneri veya bir istek geldi. Gelseydi aday olmayabilirdim, pazarlık yaparak ya da belli hedefler koyarak değil de en azından öneriler, belli tavsiyeler beklenerek aday olma imkanım olmayabilirdi. Herhangi bir yerden bir ses gelmeyince bir de ben 12 Şubat'ta aradım genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nu bana dönmediler. Bunu da yaptım, CHP'de kalmak için her şeyi yaptım. İstifa ettim ama geriye dönme şansım her zaman vardı. Ne olabilirdi? Beklentilerim vardı, en azından Recep Gürkan arayarak, mecbur oldum, ağabey özür dilerim, bir şeyler söyleyebilir, genel başkan bir şeyler söyleyebilirdi. Bir şey olmadı biz de bu işi onur ve şeref davası yaparak, aday olduk. Bu arada bugün genel başkana saldırı olmuş gruptan sonra az önce bilgi aldım. Kendisine geçmiş olsun diliyorum, üzüldüm. Demokrasilerde genel başkana saldırmak çok büyük yanlış olduğunu söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

"KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM, ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN"

Hamdi Sedefçi, Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ı kutladığını belirterek, "Kırgınlıklar geride kaldı. Edirne Belediye Başkanı olmuştur. Kendisine başarılar diliyorum, Allah yolunu açık etsin. Kampanya bitmiştir, kampanyada olanlar bitmiştir. Ne yapabilirim, desteğim ne olabilir, ağabeylik yapma şansım var mı ben onları düşünüyorum. Ben seçilen belediye başkanına da belediye meclisine de ağabeylik yapmaya hazırım. Tecrübelerimiz ve deneyimimizle katkı yapma şansımız olduğunu gayet herkes iyi biliyor. Burada bir siyasi düşünce olmadan, Edirne aşkı ve sevdasıyla, Edirne'ye olan borcumuz dolayısıyla katkı yapmaktan onur duyarız demek istiyorum. Ben kısmetse tebligat fasılları bitsin sayın başkanın, kendisini tebrik etmeye gideceğim. Kutlayacağım, başarılar dileyeceğim, ağabeylik yapmaya hazır olduğumuzu söyleyeceğiz. Kabul ederseler ederler, etmezlerse etmezler, ben karşılık beklemeden ağabeylik yapmaktan şeref duyacağımı söylemek istiyorum bir defa daha" ifadelerini kullandı.

"EDİRNE BELEDİYESİ'NİN TAM 60 MİLYON TL BORCU VAR PİYASAYA"

Edirne Belediyesi'nin piyasaya 60 milyon TL borcu olduğunu belirten Sedefçi, "Kimse havaya uçmasın şu anda. 7 bin nüfuslu Lalapaşa Belediyesi'nin borcu 2 milyon TL'dir. Belediye başkanıyla telefonla görüştüm, '2 milyon TL borç bıraktılar, ağabey ben ne yapacağım' dedi bana. 7 bin nüfuslu bir yerde 2 milyon TL borç bırakılıyorsa 150 bin nüfuslu bir yerde çok daha fazla borç bırakılması gerekir. 1 lira fazla değil tam 60 milyon TL'dir, 45 milyon TL de içme suyu ve atık su projelerimizin iller bankasına borcu vardır. Bu borçlar da benden ve diğer belediye başkanlarından kalan alt yapı borçlarıdır. Borçlar bankadan kesilerek ödemesi yapılır. Bunun dışında belediyenin başka bir yere borcu yoktur, bilginiz olsun" diye konuştu.

"BEN CHP'Lİ ÖLECEĞİM"

CHP'li olarak öleceğini ifade eden Sedefçi, "Gel derseler gideceğim, başka yapacak bir şey yok. Ben Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim, bu saatten sonra kendime parti arayacak halim yok. Çağdaşım ben. Yuvam orasıydı son nefesime kadar yuvam orası kalacak diye düşünüyorum" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title