Haberler

Edirne Güreş Sevgisinden Sokakta Yatıyorlar

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle kentteki tüm otel ve pansiyonlar dolunca, güreş izlemek için çeşitli illerden gelenler Selimiye Camii çevresindeki mezarlık ve bahçelerde kurdukları çadırlarda sabahladı.

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle kentteki tüm otel ve pansiyonlar dolunca, güreş izlemek için çeşitli illerden gelenler Selimiye Camii çevresindeki mezarlık ve bahçelerde kurdukları çadırlarda sabahladı. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde çayırda güreş heyecanı başladı. Pehlivanlar sıcak havaya rağmen güreş tutarken, onları izlemek Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen binlerce güreş sever de Edirne'ye akın etti. Yoğunluk nedeniyle şehirdeki otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Her yıl Kırkpınar güreşlerini izlemek için Edirne'ye gelenler yer bulamadığı yada otel fiyatları pahalı olduğu için geceyi sokaklarda, Selimiye Camii içerisinde, mezar taşları sergileme alanlarında yanlarında getirdikleri battaniye, yorgan ve çadırları kurarak geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güreşleri izlemek için hazırlık yapan güreş severler, güreş sevgiler için sokakta yatmaktan gocunmadıklarını söyledi.

Kırkpınar Güreşlerini izlemek için Edirne'ye gelerek çadırda sabahlayan Adapazarlı Metin Apak, "Güreş sevdamız çocukluktan geliyor, güreşleri çok seviyoruz. İzlemek hoşumuza gidiyor. Senede iki günde olsa bize macera gibi geliyor. Sokakta kalıyoruz, çevredekilerle tanışıyoruz. Edirne'deki güreşler için 2 sabahta güreşin yanı sıra Selimiye Camii'nde namaz kılma fırsatı oluyor. Recep Kara'yı destekliyoruz ama güreşte hak eden kazansın, iyi güreşler olsun istiyoruz" dedi.

Güreşleri izlemek için Antalya'dan gelen Mustafa Serbest ise 32 yıldır güreşleri izlemek için geldiğini belirterek, "Üç boyunca Edirne'de güreşleri izlemek için geliyoruz. 32 senedir ben her sene geliyorum. Daha hiç otele gitmedim, çayırda çadır içerisinde kalıyoruz. Güreş sevgisi olmasa bizi kimse sokakta yatıramaz. Bu seneki adayımız Recep Kara, onu destekliyoruz. İnşallah iki kez başpehlivan olur ve altın kemerin sahibi olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Kırkpınar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title