Haberler

Edirne'de Temsili Askerlik Heyecanı

Güncelleme:

Edirne'deki temsili askerlik uygulaması Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı.

Zihinsel ve bedensel engelli 20 kişinin katıldığı uygulamada asker kıyafeti giyen gençler selamlama, tören yürüyüşü eğitimleri aldı.

Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıcı, Edirne Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin ile engelli gençlerin ailesiyle, yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan törende Türk bayrağına ellerini koyarak yemin eden zihinsel engelli askerlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen temsili askerler, bol bol asker selamı vererek aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Temsili askerlik uygulamasına katılan bedensel engelli Mehmet Kaynarca, bir günlük de olsa asker olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Normal insanlar gibi görevimizi tamamlamaya askerlik yapmaya geldik. Ben buraya 1 günlükte olsa askerlik yapmaya geldim. Bizler engelliyiz fakat vatanı korumak için engelli değiliz. Gerekirse canımızı seve seve vatan için feda ederiz. Çünkü bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bu vatan için şehit olmaya hazırız" dedi.

Zihinsel engelli temsili asker bu konuşmasının ardından, duygusal anlar yaşandı. Bazı engelli askerler yemin töreni sonrası askerlik yapmanın sevincinden kendilerini tutamayıp ağladı.

Engelli askerlerin yemin edip askerlik terhis belgelerini almalarının ardından tören yürüyüşü yaparak kendileri için düzenlenen kokteyle katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gürkan Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

title