Haberler

Edirne'de Sera Gazı Emisyonlarını Sıfırlamak İçin Eylem Planı Uygulanacak

Güncelleme:

Edirne Belediyesi, İstanbul Enerji AŞ işbirliğiyle hazırladığı 'Edirne Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı' kapsamında sera gazı emisyonlarını sıfırlamak için adımlar atacak. Belediye Başkanı Recep Gürkan, iklim değişikliğiyle mücadelede tüm kurum ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Planın hedefi, 2050 yılında 'karbon nötr' bir Edirne olmaktır.

Edirne'de sera gazı emisyonlarını sıfırlamak için gerekli olan adımların atılacağı eylem planı uygulanacak.

Edirne Belediyesinin İstanbul Enerji AŞ işbirliğiyle hazırladığı "Edirne Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı" tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplantıda, iklim değişikliğiyle mücadelede tüm kurumlara ve vatandaşlara önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Kapsamlı bir plan hazırlandığını ve geleceğe yönelik hedeflerin konulduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

" Edirne'nin bazı dezavantajları var. Özellikle karbon salımı noktasında sıkıntılar var. Edirne'nin 200 bin nüfusu var, kişi başına düşen araç sayısı ona göre zannediyoruz ama dünyanın ikinci en büyük kara sınır kapısı bizim ilimizde. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yılda yaklaşık 2,5-3 milyon araç geçiyor. Her gün 1200 tır Kapıkule'den çıkış yapıyor. Bunların hepsi şehrimizdeki karbon salımını artırıyor.

Bunun yanında komşularımızdan gelen araçlar var, özellikle Bulgaristan'da bizdeki gibi araç muayeneleri olmuyor. Sınırınızdan giren aracın kontrolü sizde değil. Bunların hepsi şehrimiz anlamında negatif konular. 2050 yılında ulaşmayı planladığımız hedefimiz 'karbon nötr' olmaktır. Bu hedefe bir an önce ulaşmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz."

İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın ise yapılan çalışmalarla Edirne'nin enerji envanterinin ortaya çıkartıldığını ifade etti.

Kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları hazırlandığını dile getiren Yalçın, "Bu eylem planlarının gerçekleşmesi halinde 2030'da yüzde 40, 2050'de karbon nötr bir Edirne olacak. Planın ana teması bu." diye konuştu.

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Savaş Çerkez de raporla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan İstanbul Edirne Belediye Enerji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title