Haberler

Edirne'de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Edirne'de kurbanlıklar görücüye çıktıEDİRNE Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği başladı.

Edirne'de kurbanlıklar görücüye çıktı

EDİRNE Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan kurbanlık satış yerinde, bayram hareketliliği başladı. Küçükbaş hayvanların yoğun olduğu pazarda, ortalama küçükbaş kurban fiyatları 800 ila 1200 lira arasında değişiyor.

Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Tesisleri'nde kurulan satış noktasında üreticiler, 1 yıl boyunca gözü gibi baktıkları hayvanları kınalayarak, pazara çıkarıp en iyi fiyata satmaya çalışırken, alıcılar da bütçesine uygun kurbanlığı seçiyor. Edirne Ziraat Odası Kurbanlık Canlı Hayvan Baskül Fiyat Tarifesi Teknik İhtisas Komisyonu üyesi İsmail Kasap, kurbanlık fiyatlarının uygun olduğunu belirterek, "Satışlar gayet güzel. Alıcılar da satıcılar da gayet memnun. Kurban keseceklerin son güne kalmamalarını tavsiye ederim. Geçmiş yıl ki deneyimlerime dayanarak, küçükbaşın yeteceğine inanmıyorum. Umarız fiyatlar artmaz da düşmez de" dedi.

Edirne Merkez'e bağlı Tatarköy'de üreticilik yapan Fahrettin Özkan, "Bu sene fiyatlardan memnunuz. Geçen seneler bozuktu, bu sene hayvan da iyi fiyatlar da iyi" dedi. Kurbanlıklarda karkas etin kilosunun 18 ile 20 lira arasında olduğunu ve herkesin memnun olduğunu söyleyen üretici Kerim Menli, "Fiyatlardan çok memnunuz. Kilosu 18 ile 20 lirası arası kurban gidiyor. Ancak malın iyi olacak" dedi.

Bütçesine uygun kurbanı pazarda aradıklarını ifade eden Selman Hastürk, "Geçen sene ile bu seneyi oranlarsak, bu sene fiyatlarda da satışlarda da yüzde 20 oranında bir artış var. Üretici için fiyatlar uygun şu anda para kazanıyoruz" dedi.

Hayvan pazarından sürekli kurbanlık aldığını ifade eden Fazıl Yıldırım, hem alıcıları hem de satıcıları memnun eden fiyatlar olduğu belirterek, "Biz epey bir mal alıyoruz. Fiyatlar konusunda şu anda alıcı da satıcı da razı. Kilosu 17 liradan 20'ye kadar mal gidiyor. Biraz fiyatlar arttı geçen yıla göre. Yeterli küçükbaş hayvan var. Biraz eksik var ama bu temin edilir" dedi.

Edirne Merkez'e bağlı Yolüstü Köyü'nde beslediği hayvanları pazara çıkararak satış yapan Ömür Özdidim, alıcıların kurbanlıklarda dikkat etmesi gereken noktalara değindi. Özdidim, "Benim burada 30 tane hayvanım var. Devletimizin açıkladığı baskül fiyatı 21 lira ondan memnunuz da alıcılar memnun değil. Alıcıya fiyatlar pahalı geliyor. Baskülün fiyatını 19-20 liraya satıyoruz. 20 tane hayvan sattım. Toplam da 50 hayvanım vardı. Kurban alıcıları genellikle her şeyi biliyorlar. Kurbanın hiçbir yerinde bir kusur olmamalı. Gözlerinde, dişlerinde, boynuzlarında ve kuyruğunda bir problem olmamalı. Anasından doğduğu gibi gelmeli. Bir kurban en az 7 aylık olmalı. Burada da öyle küçük kurban yok. Benim baktığım hayvanlar 12-13 aylık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Merkez İsmail Kasap Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title