Haberler

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, partisinden istifa etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Ben bugün itibariyle üzülerek söylüyorum CHP'den istifa ediyorum.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Ben bugün itibariyle üzülerek söylüyorum CHP'den istifa ediyorum. Bunu yapanlar, bu partiyi bu duruma getirenler utansın" dedi.

Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, 9 aydır bir seçim süreci yaşadıklarını, genel merkezlerinin aldığı kararla, yapılan anket sonucu Edirne'de CHP'den 7 kişinin belediye başkanı olabilmek için aday adayı olduğunu belirtti.

Genel merkezlerinin anket sonuçlarını gözardı ederek mevcut aday adaylarından seçim yapmadığını ifade eden Sedefçi, halkı görmezden gelerek bu kararı alanlara, Edirne halkının yerel seçimlerde en güzel cevabı vereceğini öne sürdü.

CHP'den Edirne Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen Milletvekili Recep Gürkan'nın kendisine yalan söylediğini ileri süren Sedefçi, şöyle konuştu:

''Benim adaylık sürecimde sürekli bana destek verdiğini söylüyordu. Benim yanımda yer alıyordu. Bu adam son 5-6 günde genel başkana kulisler yaparak, Gürsel Tekin ile beraber bana kumpas kurdular. Canınızı emanet ettiğiniz, güvendiğiniz bir insanın bunu yapma şansı var mı? Böyle bir ihanet, böyle bir hainlik var mı? Beni sattı, bana hainliğin en büyüğünü yaptı. Edirne halkının yüzüne nasıl bakacaklar."

- "Bu partiyi bu duruma getirenler utansın"

Başkan Sedefçi, bugün itibariyle CHP'den istifa ettiğini belirterek, hayatında ilk defa böyle bir karar almak zorunda bırakıldığını söyledi.

Bugünlerin geçeceğini, Edirne'de bir devrim yapacaklarını anlatan Sedefçi, şunları kaydetti:

"Ben bugün itibariyle üzülerek söylüyorum CHP'den istifa ediyorum. Bunu yapanlar, bu partiyi bu duruma getirenler utansın. Lütfen CHP'liler beni bağışlasın. Bugünler geçecek ama ben bu hainlerle aynı çatı altında olmak istemiyorum. Onlarla olmak bana zor geliyor arkadaşlar. Edirne'de bir devrim yapacağız. Edirne'yi inşallah 30 Mart akşamı maviye boyayacağız. O genel başkan da utansın. Onlara Edirne'de halkımız tarafından demokrasinin dersi verilecektir. Dürüstlüğün ve erdemliliğin dersi verilecektir. İnşallah cuma günü yepyeni bir ekip kurarak DSP'de bismillahirrahmanirrahim demeyi düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Hamdi Sedefçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title