Haberler

DYO Resim Yarışması Başlıyor

Güncelleme:

Bu yıl 36.sı düzenlenecek olan DYO Resim Yarışması'na başvurular, 29 Ağustos'a kadar devam edecek.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye'de özel sektörün desteklediği ilk resim yarışması olan Dyo Resim Yarışmasının hazırlıkları başladı. Son başvuru tarihi 29 Ağustos 2014 olan yarışmanın Seçici Kurulu'nda Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Aydın Ayan, Prof.Dr.Zahit Büyükişleyen, Prof.Zafer Gençaydın, Dr.Ümit Gezgin, Yalçın Gökçebağ, Doç.Hasan Kıran,Prof.Cuma Ocaklı ve Prof.Mümtaz Sağlam yer alıyor.

Değerlendirmeler 3 Eylül – 12 Eylül 2014 döneminde sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de yapılacak. Değerlendirme sonucunda pentür dalında seçilecek 4 eserden her birine 15 bin lira, özgün basın resim dalında 2 eserden her birine 6 bin lira ödül verilecek. Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Şanlıurfa ve Samsun'da sergilenecek.

"RESİM SANATININ EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN BİRİYİZ"

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, yarım yüzyıla yaklaşan süreçte, sanat tarihine ve hafızalara da birbirinden ünlü ressamları ve eserleriyle kazınan Dyo Resim Yarışması'nın, özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olduğunu vurguladı.

İlk düzenlendiği yıl yarışmaya 91 sanatçının 271 eserle başvuruda bulunduğunu, 2012 yılında 35. kez düzenlenen yarışmaya ise 944 sanatçının 1.585 eserle katılım gösterdiğini belirten Yaşar, 2000'li yıllardan itibaren uluslararası boyut kazanan yarışmanın giderek artan bir ilgi görmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın İzmir'e kazandıracağı "sanat müzesi" projesinin müjdesini veren Feyhan Yaşar, Vakfın gayrümenkullerinden, Alsancak'ta eski bir un fabrikası olan ve 2013 yılına kadar Yaşar Üniversitesi tarafından kullanılan binanın bir sanat müzesi olarak hizmet vermek üzere tasarlandığını, 4700 m2 alan üzerine kurulu olacak müzede Dyo Resim Yarışması koleksiyonunun yanı sıra kilim, halı ve toprak altı eserlerin de sergileneceğini belirtti. Uluslararası sanatçıların eserlerinin İzmir'de sanatseverlerle buluşmasına aracılık edecek olan sanat müzesinde sergi alanları, dinlenme birimleri, yönetim odaları, sanat atölyeleri ve konferans salonu bulunacak.

YARIŞMAYA 47 YILDA 12.886 SANATÇI ve 21.715 ESER KATILDI

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, "Dyo Resim Yarışması'na bugüne kadar 12.886 sanatçı 21.715 eserle yarışmaya katıldı. 196 eser ödül kazanırken 2.733 eser sergilenmeye değer bulundu. 25 şehirde 127 sergi açtık, binlerce sanatsever Dyo Resim Yarışması eserlerini ziyaret etti. Bu rakamlara baktığımızda yarışmanın Türk Resim Sanatı için ne kadar büyük bir değer yarattığını görebiliyoruz. Dyo Resim Yarışması'na sanatçı ve sanatseverlerin gösterdiği ilgi, Yaşar Topluluğu'nun topluma fayda sağlayan bir etkinlik yaptığının da önemli bir göstergesidir" diye konuştu.

Sosyal faaliyetlerin ekonomik faaliyetlerin gölgesinde kalmasını engellemek amacıyla Dyo Resim Yarışması, 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim Vakfı tarafından iki yılda bir düzenleniyor. İlk yıl yarışma ve ödüllendirme yapılırken; ikinci yıl, ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler Türkiye genelinde belirlenen şehirlerde sergileniyor. Böylece sanatseverler Türk resim sanatının gelişimine büyük katkı sağlayan bu yarışmanın kazanan eserlerini görme imkânı buluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dyo Boya Fabrikaları Türkiye Aydın İzmir Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title