Haberler

Dünyanın Gözü Türkiye'de: Papa, Aziz Andreas Yortusu'na Katıldı

Güncelleme:

Papa Francesco, ST .George klisesinde Ortodoks Hristiyanlarının Aziz Andreas Yortusu'na katıldı. Dünyada yaklaşık 1.2 milyar insan bu anları takip etti.

Katoliklerin dini lideri Papa Francesco, Ortodoks klisesinin kuruluş yıl dönümü olan ve 30 Kasım'da yapılan Aziz Andreas gününe katıldı. Yaklaşık 1.2 milyar mensubu olan Katolik Hristiyanları ile Ordotoks Hristiyanları bu töreni izledi.

BÜYÜK İLGİ

Papa Francesco'nun katılımıyla tarihi bir anlam kazanan ve Ortodoksların dini bayramı kabul edilen Aziz Anderas Yortusu'na dünya basnının da ilgisi büyüktü.

Bu tarihi ayini izlemek için gelen Papa Francesco'yı Fener-Rum Patriği Bartholomeos kapıda karşıladı ve beraber kiliseye girdiler.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLAYACAKLAR

Bugün Aziz Anderas günü olarak biliniyor. Bundan önce Türkiye'yi ziyarete gelen papaların ziyaretleri de incelediği zaman bu dini bayramın kutlandığı güne denk geldiği görülüyor. İşte Papa Francescı'da özellik Türkiye ziyaretini 28-30 Kasım tarihlerine ayarlayarak geldi ve bu ayine katıldı. Tarihi ayinden sonra kliseler arasında uzlaşı deklarayonu imzalanacak.

"DİYALOG VE BİRLİK MESAJI VERDİ"

Dün akşamda bu kliseye gelen Papa Franceso, Bartholomeos ile karşılama ayinin yönetmiş ve barebar dua etmişlerdi. Dün gece ayini yöneten Papa Francesco, vaazında diyalog ve birlik mesajı verdi. "Kendi bireyciliğimiz ve yalnızca kendi dediğimizi doğru sanmacılığımızla farklılık yaratmaya çalıştığımız zaman bölünme yaratıyoruz" ifadesini kullanan Papa, "Kendi insani planlarımızla birlik yaratmaya çalıştığımız zaman da tektipçiliğe ve onaylamacılığa ulaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Aziz Andreas Yortusu Bartholomeos Türkiye Dünya Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 29 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 30 Mayıs Çarşamba yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Matematik seçmeli ders mi olacak? İletişim Başkanlığından açıklama geldi Survivor kim kazandı? 29 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 29 Mayıs Çarşamba 2024? #129300 Şahane Hayatım 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Mayıs Şahane Hayatım yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Akran zorbalığı nedir? Akran zorbalığı ile nasıl başa çıkılır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Almanya-Türkiye Milletler Ligi maçı canlı izle! ALMANYA- TÜRKİYE VOLEYBOL MAÇI (HD) İZLEME LİNKİ BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bittin Sen filmi oyuncuları kim, konusu ne? Bittin Sen filmi ne zaman, nerede çekildi? #128250 Rekabet Kurumu'ndan beyaz et firmalarına ceza! Hangi firmalar ceza aldı, neden ceza aldılar? Hansi Flick kimdir, kaç yaşında? Barcelona'nın yeni teknik direktörü kim? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? İlk Hababam Sınıfı kaç yılında çekildi? #128250
Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500

Yorumlar (14)

a cola:

Bu seytani adam yerine koyupda haber yapmayin

7
6
yanıtYanıtla
hsan:

ayin yaptırıyorsunuz hemi siz insan değilsinizi

4
6
yanıtYanıtla
KAAN:

PAPA AMCA TAYYİBİ KUTSADIN ANLINDAN ÖPTÜN BENİDE KUTSA ÇOK DERDİM VAR

4
5
yanıtYanıtla
Banu işciMobil-ANDROID:

Çok enteresan insanlarsiniz..herkes dini vecibelerini gerçekleştirme de özgür. Türkiye de ve özellikle istanbulda bir çok farklı dine mensup vatandaşımız yaşıyor. Farklı yorumlar yapanların saygısız olduğunu düşünüyorum. .

2
7
yanıtYanıtla
MERT:

BU PAPA HABERİNDEN RESMEN TİSKİNDİM NE LAN BU BAŞKA HABER MALZEMESİ Mİ KALMADI MEMLEKETTE RECONUN PAPAYLA GÖRÜŞLERİ HEMEN HEMEN AYNIYMIŞ O DA KATILSIN AYİNE NASIL OLSA AYNI DÜŞÜNCELERİ PAYLAŞIYORLAR

2
3
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

ak itler hadi ayine

0
4
yanıtYanıtla
NikolayMobil-ANDROID:

bu tarihi olayi guzel yorumlayan arkadaslarimizi kutluyorum, cahilce yorum yapanlari kiniyorum. Once Katoliklik Ortdoksluk Hristiyanlik nedir bi tarih kitaplarini arastirin, neden burada boylesi ayinler oluyor, bi ogrenin sonra burada yorum yapin. Boylesi güzel bir rituelin ulkemizde duzen huzur ve mutlu bi sekilde gerceklesiyor olmasi hepimiz icin bir gurur kaynagi olmasi gerekirken, bos boş yorumlar yaparak, ancak cahilliginizi sergileyebilirsinis. Tayyip kafali olup, herkeze kilic ceken bi zihniyete sahip olmanim kimseye bi faydasi yoktur.

1
2
yanıtYanıtla
cCcÇEVİKYAYcCcmobilWeb@haberler.com:

Acele etme papaz efendi cuneyt arkin geliyor :

2
1
yanıtYanıtla
türk kimseye boyun egmez:

tayibi, ayinde göremedim. neden katilmadi, acaba, yerine vekilmi gönderdi. . bilen varmi icinizde. neden katilmadigini. . ???

2
0
yanıtYanıtla
Berdiyar Mobil-IOS:

Insanlarimiz cok cahilsiniz o Bir sembolik Lider kendinize saygi bekliyorsunuz saygi göstermeyi bilin önce nelerle ugrasiyorsunuz aptalca gazeteciler gibi yorum yapiyorsunuz

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title