Haberler

Dünya Engelliler Günü'ne Özel Bir Etkinlik

Güncelleme:

Sancaktepe Belediyesi, Samandıra Kültür Merkezi'nde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

Faaliyetleri ve projeleriyle engelsiz bir ilçe oluşturmayı amaçlayan Sancaktepe Belediyesi, Samandıra Kültür Merkezi'nde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Engelli vatandaşlar için yapılan tüm çalışmaların aslında her vatandaş için sağlanan hizmet olduğu farkındalığı bir kez daha dile getirildi…

SANCAKTEPE İSÖM İLE 2000 VATANDAŞ ENGEL YAŞAMIYOR

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan: " Engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin ne gibi sorunlarla karşılaştığının farkındayız ve hayatın her alanında onların yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemelerimizi yapıyoruz. Şunu gururla söyleyebilirim ki; İstanbul'un en büyük Özürlüler Merkezi, ilçemizde bulunuyor. Sancaktepe İSÖM, çok çeşitli faaliyetleri bünyesinde toplayarak, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretiyor. Tekerlekli sandalye temininden protez ihtiyaçlarına, mesleki eğitimden rehberlik ve danışmanlık hizmetlerine kadar her konuda, Sancaktepe'deki engelli vatandaşlarımıza destek oluyor. Sancaktepe İSÖM'ün faaliyetlerinden yılda yaklaşık 2.000 vatandaşımız yararlanıyor. Bunun yanı sıra, vatandaşlarımızın yerel yönetime katılımlarını sağlamak üzere hayata geçirdiğimiz Kent Konseyi'nin önemli bir organını da Engelliler Meclisi oluşturuyor" dedi.

İstanbul AK Parti Milletvekili Gürsoy Erol: "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 8'ini, çeşitli sebeplerden dolayı engelli olan vatandaşlarımız oluşturuyor. Daha önceleri şartlar dolayısıyla evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlarımız son yıllarda hükümetin de yardımlarıyla ilçede engelli vatandaşlara sağlanan sosyal hizmetlerin arttırıldı" açıklamasında bulundu.

Program kapsamında Bilal Göregen sevilen türkü ve şarkıları İSÖM-X grubunun performansı eşliğinde seslendirdi. Mikado Gösteri Grubu ve ardından Çamur Sanatı Gösterileri salonda bulunan engellilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Engelliler Günü Sancaktepe Samandıra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title