Haberler

Dündar'dan Türk dünyasına birlik mesajı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kırgızistan'ın başşehri Bişkek'te düzenlenen 8. Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu'na katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kırgızistan'ın başşehri Bişkek'te düzenlenen 8. Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu'na katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Dündar, Türk dünyasının kültür ve köklerine bağlılığıyla her zaman bir arada olduğu mesajını verdi.

Bişkek'te bu yıl 8'incisi düzenlenen Altay Toplulukları Sempozyumu'na Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetiminde olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da davet edildi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Rezidansı'nda Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Urmattuu Dosali Esenaliyev'in de iştirakiyle gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak tarihi şehir Bursa'da ortak kültürü yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti. Dündar, "Asya'nın en batı uç noktasında yer alan Türkiye'den Ata diyarına gelmenin ve siz kardeşlerimizle birlikte olmanın sonsuz mutluluğu içindeyim. Altay, bizim çocukluğumuzdan beri kulağımızdan hiç eksik olmayan bir kavramdır. Bu kültür ve değerlerin Türk medeniyetinin beşiği Kırgızistan'da ele alınmasının heyecanını yaşamaktayım. Bu etkinliklerle sahip olduğumuz kültürel zenginliği daha yakından tanıma fırsatı buluyor, maddi ve manevi değerlerimizi yaşatıyor ve kıymetli hocalarımızın sunumları ile birçok geleneğimizi yeniden hatırlıyoruz" dedi.

Bir kültür ve tarih kenti olan Bursa'da Osmangazi Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok alanda bilimsel toplantı, kongre ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yaptıklarını belirten Dündar, "Bursa'nın önemli bir değeri haline gelen ve şehrimizi bir ay boyunca bayram yerine çeviren Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri içerisinde başlattığımız rahvan at yarışları ile ülkemizin unutulmaya yüz tutan bir geleneği yeniden canlandı. Ülkemizin dört bir yanında rahvan at yetiştiriciliği arttı" diye konuştu

"Toplumları var eden, köklü kültürleri ve geleneklerdir"

Osmangazi Belediyesi olarak 10 yıldır tarihi mirası yaşatmak ve ortak kültürü yaygınlaştırmak için çalıştıklarını anlatan Dündar, tarihi ve kültürel çalışmaları Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile taçlandırdıklarını vurguladı. Dündar, "Bursa'nın fetih gününe canlı hafıza oluşturan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi 9 ayda 600 bine yakın ziyaretçi ağırladı. 82 farklı ülkeden binlerce kişi Bursa'nın fetih gününü görmek için geldi. Hatta geçtiğimiz günlerde buradan gelen güzel bir dans grubu ile geleneksel Kırgız danslarını müzemizde kendi ülkemizle buluşturduk. Ortak kültürümüzü yaşatmak için çabalıyoruz. Toplumları var eden, köklü kültürleri ve geleneklerdir. Türk dünyasının kültürüne, köklerine bağlı toplulukları, gayretleri, samimiyetleri ve emekleri ile her zaman bir arada durmuş ve bu kültürü geleceğe taşımıştır" dedi.

Altay Toplulukları Sempozyumu'nun da ata yurdundan Anadolu'ya birlik ve dayanışmanın timsali olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, "Bu sempozyum, geleneklerimizin geleceğe attığı adımdır. Bizler de tarihimizin dönüm noktalarından birine tanıklık etmiş olan Payitaht Bursa'da Altay halk ve topluluklarının kültür ve uygarlık değerlerinin tartışılacağı uluslararası bir bilimsel toplantı düzenlemek arzusu içinde olduğumuzu bildirmek isterim" şeklinde sözlerini tamamladı.

Başkan Dündar konuşmasının ardından Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Urmattuu Dosali Esenaliyev'e Bursa ipeği üzerine işlenmiş Bursa tablosu hediye etti.

Türkiye Cumhuriyetinin Kırgızistan Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın da hazır bulduğu program sonrası verilen yemekte Başkan Dündar'a Kırgız kalpak ve çapanı hediye edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Osmangazi Altay Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin devletini resmen tanıdı

Bakmadan Geçme

5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slovenya Filistin'i tanıdı mı? İşte Filistin'i tanıyan son ülkeler İtalya Türkiye maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya Türkiye hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title