Haberler

MHP'nin dün kapattığı Diyarbakır Teşkilatı'na "usulsüzlük" ve "ihaleye fesat karıştırma" operasyonu düzenlendi

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün yaptığı açıklamada, "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır" dedi. Bugün polis tarafından Diyarbakır İl Teşkilatı'na "usulsüzlük" ve "ihaleye fesat karıştırma" operasyonu düzenlenmesi MHP'nin hamlesinin nedenini ortaya çıkardı. Diğer yandan Bahçeli'nin olayı duyar duymaz "kapatın" dediği öğrenildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün; sosyal medya hesabından, "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

İL BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ GÖZALTINDA

Yalçın'ın bu açıklamasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı bir soruşturma kapsamında MHP Diyarbakır İl Başkanlığı yöneticilerine operasyon düzenlendi. 'tigrishaber' internet sitesinin haberine göre; MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ile bazı yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı.

BAŞKAN HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Eski MHP Diyarbakır Kocaköy İlçe Başkanı Zeynel Can; Kayaalp başkanlığından önceki MHP Diyarbakır yöneticileri ile birlikte, salı günü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'la görüştüklerini ve Kayaalp yönetimi hakkında dosya sunduklarını aktardı.

"DOSYADA, CEZAEVİNDEKİLERİ SERBEST BIRAKMAK ADINA PARA ALDIKLARI VAR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Can, "Dosyanın içinde, Diyarbakır'da milleti işe sokmak için ve cezaevindeki mahkumları bırakmak için para aldıkları, vardı. Ülkücülük ve milliyetçilik bu değildir. Buna dayanarak Genel Başkanıma ve Genel Başkan Yardımcıma evrakları sundum" dedi.

TALİMATI BAHÇELİ VERMİŞ

Can, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na da aynı dosyayı sunduklarını ve kendisinin de ifadesinin alındığını belirtti. Can, "Dolandırıcılık ve ahlak masası onları gidip gözaltına aldı" dedi. Can, dosyayı sunmasının ardından Bahçeli'nin Diyarbakır İl Başkanlığı'nın kapatılması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Semih Yalçın Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Oguz Oztekin:

Hırsızlık dememişler .gereken lüzum üzerine demişler. ??

171
17
yanıtYanıtla
Haydar:

Hiç şaşırmadım.

157
18
yanıtYanıtla
Bulent :

MHP kapatılmalıdır.

103
39
yanıtYanıtla
ERKAN :

OPERASYONDAN ÖNCE BAHÇELİNİN NASIL HABERİ OLMUŞ?

126
8
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Delilleri yok edebilmisler mi bari verilen surede?

86
15
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Demek ki devlet hükümet yanlısı falan demiyor işini yapmaya çalışıyor. Ama CHP lilere göre rte polisi rte savcılaır falan filan

15
85
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Boş yere siz de baskın yaparsınız haber veriyorlar geliyoruz diye kapatıyorlar siz de bunu yediniz falan falan

yanıt41
yanıt2
Ic Minnak:

MHPye alim olmus operasyondan once :))

yanıt58
yanıt5
bekir yapici:

bu götürme virüsü ortaktan bulasmis olabilir eskiler bosuna üzüm üzüme bakarak kararir dememisler.

50
14
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Bunu da mı duyacaktık ?

48
8
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title