Haberler

DTP'ye Göre Saldırı Kimin Provokasyonu?

DTP'li Demirtaş, 'Hepimiz Bu Menfur Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz, Bu Saldırıda Hedef Olarak Sivillerin de Seçilmesini Derin Bir Provokasyon Olarak Nitelendiriyorum' Derken Kimleri İşaret Etti?

Diyarbakır'da dün meydana gelen 5 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan saldırının ardından kente gelen DTP'li milletvekilleri, saldırıyı kabul edilemez bulduklarını belirterek, kınadı.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır milletvekillerinden Aysel Tuğluk ile Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Eşbaşkan vekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ankara'dan sabah uçakla Diyarbakır'a geldi.

DTP milletvekilleri ve Baydemir, dün Diyarbakır'da yaşanan saldırıya ilişkin değerlendirmede bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-DEMİRTAŞ, SALDIRIYI PROVOKOSYON OLARAK NİTELENDİRDİ

Selahattin Demirtaş, meydana gelen elim saldırıyla bir daha sarsıldıklarını vurgulayarak, "Hepimiz bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, bu saldırıda hedef olarak sivillerin de seçilmesini derin bir provokasyon olarak nitelendiriyorum. Bu ve benzeri saldırılar asla ama asla toplumsal barışımıza zarar vermeyecektir" dedi. Bunun çabasını gerek siyasetçiler, gerek yerel yöneticiler, gerekse de halk tarafından en üst düzeyde gösterileceğini ifade eden Demirtaş, saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesini beklediklerini kaydetti. Demirtaş, saldırı sonucu yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

-BAYDEMİR:"DİYARBAKIR ŞİDDETE VE KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAK"-

Baydemir, saldırıyı, insan yaşamına yöneltildiğini ve kabul edilemez bulduğunu belirterek, "Açık ve net bir dille ifade etmem gerekir ise; saldırıyı kınıyoruz ve bir daha gerçekleşmemesi için toplumun tüm dinamiklerinin bu saldırının arkasındandaki gerçek faillerin ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Diyarbakır'da yaşanan bu acıyı bir daha yaşamak istemediklerini kaydeden Osman Baydemir, "Diyarbakır her şart ve koşulda barışa sahip çıkacaktır. İnsan haklarına, yaşam hakkına sahip çıkacaktır ama Diyarbakır asla şiddete ve karanlığa teslim olmayacaktır" diye konuştu.

DTP'li milletvekilleri, il merkezine gidip kısa değerlendirme toplantısı yaptılar ve daha sonra saldırıda yaşamını yitiren Final Dershanesi öğrencilerinden Eren Şahin'in Berat Camii'nde kılınan cenaze törenine katıldılar. (ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title