Haberler

DTP Lideri Demirtaş'a Uçak Kapısında Gözaltı

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Dün Düsseldorf'tan Geldiği Esenboğa Havalimanı'nda Uçağın Kapısında Sahte Çürük Raporu Aldığı İddiasıyla Gözaltına Alındı.

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, dün Düsseldorf’tan geldiği Esenboğa Havalimanı’nda uçağın kapısında sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Demirtaş, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve kapatılan DEP’in eski Milletvekili Selim Sadak ile THY uçağıyla saat 19.30’da geldi. Uçağın aprona yanaşıp kapısının açılmasından sonra, Demirtaş uçaktan adımını attığı anda Ankara Emniyeti’nden 6 polis tarafından karşılandı.

KELEPÇE TAKILMADI Polisin, "Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü sahte çürük raporu operasyonu kapsamında gözaltına alınıyorsunuz. 27 Kasım tarihinde alınan yakalama emrini yerine getiriyoruz" dendi. Demirtaş ise, "Beni daha önce aynı davadan iki gün gözaltına almıştınız. Şimdi neden böyle bir uygulama yapıyorsunuz?" diye sordu. Polis, soruşturmanın askeri savcılık tarafından yürütüldüğünü belirterek, konuyla ilgili detaylı bilgilerin jandarmada anlatılacağını söyledi. Kelepçe takılmadan gözaltına alınan Demirtaş, hakları yüzüne okunduktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na getirilerek teslim edildi.

ŞIK OLMADI Aralarında DTP’li milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda partili Demirtaş’a destek vermek amacıyla Esenboğa Havalimanı’na geldi. Demirtaş’ın gözaltına alınmasının ardından DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, gazetecilere "Genel başkanımızın ülkeden kaçmak gibi bir niyeti yok. Bugün gelen genel başkanımızın mahkemeye çıkarılarak, orada yargının kararına göre bir tavır geliştirilmesi lazımdı. Yani bize göre şık olmayan bir durum" dedi. DTP kurucu üyesi Selim Sadak ise olayı "çok çirkin bir girişim" sözleriyle değerlendirdi. Askeri savcı, Demirtaş hakkında hileyle askerlikten kaçmak iddiasıyla soruşturma sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title