Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker Soma'da

Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti yöneticileriyle birlikte yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği Soma maden ocağını ziyaret etti.

Kurtarma çalışmalarının yapıldığı maden ocağında kurtarma ekiplerini ziyaret eden Türker, Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

Bakan Taner Yıldız'a başsağlığı dileklerini iletirken Türkiye'nin başı sağolsun diyen Türker, "Vefat eden işçilerimizin hepsi bizim için maden şehididir. Türkiye'de bu konuda çok söz söylemek mümkün ama bu olaylarla ilgili gelecekte daha sağlıklı yol haritası çizilmesi için bu olay önemli. Yer altı kaynağımızın çıkartılmasında büyük rol oynayan maden emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır. Teknolojik yatırım önemli ama en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır." dedi.

Türker açıklamasına şöyle devam etti: "Yer altı kaynaklarımızın çıkarılması şarttır. Ancak büyük yatırım gerektiren madenlerin üretilmesinde verimlilik ve karlılıktan önce insan sağlığı gelir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmeler işletme bazında olduğu için bu işletmeleri üstlenenler, sahip olamayacaklarını bildikleri bu madenlere gerekli yatırımı yapmazlar. Bu nedenle enerji üretimi için kurulmuş özelleştirilen barajların da böyle olma olasılığı yüksektir. Çünkü barajlara da gerekli bakım ve yatırım yapılmamaktadır. Bu bağlamdaki özelleştirme durdurulmalı, kamunun içinde yer aldığı finansman modelleriyle yapılmalıdır." dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Türker'e teşekkür eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu olayın yaşanmasını istemezdik. Olayla ilgili kapsamlı araştırmalarımızı yapacağız. Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri çok daha fazla alacağız. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum." dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker'in Soma ziyaretine, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uğurtürk, Parti Meclisi üyeleri Uğur Gürel, Mehmet Gündüz, Erdinç Özdil, Özer İşçi, DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı Dr. Cengiz Sepkin, Muhterem Gür, Necat Artun ile birlikte çok sayıda partili eşlik etti.

Türker, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. CHP önceki Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte kriz merkezinde kaza hakkında brifing aldı.

Türker, Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay ve arkadaşlarıyla birlikte maden şehitlerinin ailelerinin geleceği hakkında görüştü.

Ayrıca Türker, Kızılay yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Taner Yıldız Masum Türker Türk İş Soma Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

title