Haberler

Dr. Ramantan Moueminoglou: "Covid-19 tedavisinde ozon kullanılabilir"

Güncelleme:

Estetik Medikal Doktoru Ramantan Moueminoglou, ozon gazının korona virüsü de yok edebildiğini gösteren bilimsel çalışmalar bulunduğunu belirterek, "Etkilerinden dolayı ozon tedavisinin korona virüs salgınından korunmada ve oluşan korona virüs enfeksiyonunun tedavisinde standart tedavi...

Estetik Medikal Doktoru Ramantan Moueminoglou, ozon gazının korona virüsü de yok edebildiğini gösteren bilimsel çalışmalar bulunduğunu belirterek, "Etkilerinden dolayı ozon tedavisinin korona virüs salgınından korunmada ve oluşan korona virüs enfeksiyonunun tedavisinde standart tedavi rejimlerine ek olarak kullanılabilir" dedi.

Moueminoglou, yaptığı açıklamada, ozonun üç oksijen atomundan oluşan renksiz, keskin kokulu doğal bir gaz olduğunu belirterek, keşfedildikten sonraki ilk yıllarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılırken yıllar içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde medikal kullanımına uygun bulunduğunu ifade etti.

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle içinde bulunduğumuz dönem içerisinde ozonun en önemli etkisinin antimiktobial olduğunu belirten Moueminoglou şöyle devam etti:

"Ozon, viral, bakteriyel ve mantar enfeksiyonların giderilmesinde kullanılıyor. Ozon tedavisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve bu amaçla yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Yine ozonun bakteriler, virüsler ve mantarları öldürdüğü de bilinmektedir. Virüsler üzerine etkisini zarf olarak isimlendirilen yapılarını bozarak yapmaktadır. Bu yapı olmadan virüsler çoğalıp, enfeksiyon oluşturamaz. Böylece virüsler etkisiz hale getirilmiş olur. Ozon gazının korona virüsü de yok edebildiğini gösteren bilimsel çalışmalar bulunmaktadır. Etkilerinden dolayı ozon tedavisi korona virüs salgınından korunmada ve oluşan korona virüs enfeksiyonunun tedavisinde standart tedavi rejimlerine ek olarak kullanılabilir" dedi.

Ramantan Moueminoglou, ozonun diğer kullanım alanlarını da şu şekilde sıraladı:

"Yaşlanma karşıtı uygulamalar. Diyabetik ayak, dekübit yaraları, enfekte yara, yanıklar gibi iyileşmeyen yaralar. Kas-eklem, sırt ve kas, fibromiyalji, romatizmal ve nöropatik gibi ağrı tedavisi. Kronik enflamatuvar hastalıklar (otoimmün-romatizmal hastalıklar, diyabet, MS). Yaşlılıkta ozon tedavisi (Hafıza, Damar tıkanıklığı, Alzheimer-Demans, yorgunluk sendromu). Sellülit, kronik cilt rahatsızlıkları, mantar enfeksiyonları gibi kozmetik sorunlar. Kilo verme. Dolaşım bozukluğu ve damar tıkanıklığı. Kronik yorgunluk sendromu. Cinsel fonksiyonların düzenlenmesi. Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi. Stresle mücadele ve depresyon tedavisine destek (uyku bozuklukları ve anksiyete). Detoks amaçlı (toksinlerin atılması). Sporcularda performans artırıcı ve zindelik verici. Allerji ve astım-bronşit, KOAH gibi göğüs hastalıkları. Gastrointestinal hastalıklar (ülseratif kolit, viral hepatitler). Kanser tedavisinde ilave ya da tamamlayıcı olarak ozon bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kemoterapinin yan etkilerine karşı kullanılıyor."

Ramantan Moueminoglou, ozon tedavisinin kimlere uygulanamayacağını da şöyle özetledi:

"Kırmızı kan hücrelerinde enzim eksikliği ile birlikte seyreden favizm (glukoz 6-fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği) olarak adlandırılan hastalığa sahip olanlar. Kronik alkolizm. Kontrolsüz hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması). İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili hastalığı olanlar (hemofili, kanama pıhtılaşma bozukluğu olanlar). Ozona karşı alerjisi olanlar. Yeni geçirilmiş kalp krizi. Kanamanın aktif olarak devam ettiği durumlar. Kontrolsüz hipertansiyon."

Dr. Ramantan Moueminoglou, ozon tedavisinin hastalığa, şiddetine evresine göre belirlenen dozlarda, haftada 2-3 seanstoplamda 10-12 seans uygulandığını belirterek, "Ozon ile tedaviye başlanmadan önce mutlaka uygulayan doktora daha önceki tedaviler, kullanılan ilaçlar, kalıtımsal hastalıklar, alerjiler, uygulanan özel diyetler gibi ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir.

Ozon tedavisi güvenli, standart tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici bilimsel bir uygulamadır. Hastalık çok yönlü ele alınacağından uzman hekimlerce ve tam donanımlı merkezlerde uygulanmalıdır" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Şeker Hastalığı Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title