Haberler

Down sendromlu sadullah müzikle hayat buldu

Güncelleme:

Down sendromlu Sadullah müzikle hayat bulduDown sendromlu Sadullah müzikle hayat bulduZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, down sendromlu Sadullah İbrahim Çayan (13), 4 yıldır devam ettiği belediye müzik korosu sayesinde hayat buldu.

Down sendromlu Sadullah müzikle hayat buldu

Down sendromlu Sadullah müzikle hayat buldu

ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, down sendromlu Sadullah İbrahim Çayan (13), 4 yıldır devam ettiği belediye müzik korosu sayesinde hayat buldu. Piyano dersleri de alan İbrahim Çayan'ın müziğe olan ilgisini görünce 4 yıldır haftanın iki günü derslere getiren anne Şafak Yiğit'in azmi de diğer annelere örnek oluyor.

Çaycuma Belediyesi, ilçedeki çocuklar için 4 yıl önce 'çocuk korosu' kurdu. Down sendromlu Sadullah İbrahim Çayan'ın rahatsızlığından dolayı içine kapanık bir hayat yaşamaması için mücadele veren annesi Şafak Yiğit, belediyeye başvurarak oğlunun da koroya alınmasını istedi. Belediye görevlilerinin kabul ettiği Sadullah İbrahim Çayan'ın, 4 yıldır hiçbir provasını kaçırmadığı koroyla adeta hayata tutundu. Çayan'ın korodaki çocuklarla kurduğu sıcak ilişki, kişisel gelişimine de katkı sağladı. Belediye bandosuna da girerek trampet çalmaya, 3 ay önce de piyano dersleri almaya başlayan Çayan'ın mutluluğu annesini de mutlu etti.

Azmiyle down sendromlu çocukların ailelerine örnek olan Şafak Yiğit, oğlunun müzikle hayata tutunduğunu söyleyerek, "Çocuk korosu kurulduğunu duyduğumda alacaklarından bile emin değildim. Alınınca çok sevindim. Koro onu topluma karıştırdı. Sokakta yürürken çocuklar onu tanıyor, oda çocukları tanıyor. Müziğe ilgisi çok arttı. Çok faydası oldu. Müziğe yeteneği olduğunu burada öğrendik." dedi.

'MÜZİK SADULLAH'A ÇOK İYİ GELDİ'

Müzik öğretmeni Nuray Bahadır müziğin ve korodaki çocukların yakın ilgisinin Sadullah'ın gelişimine olumlu yansıdığını belirterek, şöyle dedi:

"İlk başta uyum sorunu biraz yaşadık ama sonra gayet güzel uyum sağladı. Bu tarz çocuklarda sosyalleşme çok önemli. Bazı özelliklerinden dolayı bu çocuklarımızı eve kapatmak yerine onları topluma sokarak çocuklarımızı geliştirebiliriz. Sadullah da biz bunu çok güzel gözlemledik. 4 yıldır bizimle. Şu an gerçekten çok büyük fark var. Müzik Sadullah'a çok iyi geldi. Her şekilde sosyal anlamda arkadaşlık ilişkilerinde şarkı anlamında çok çok iyi durumdayız. Burada annesinin azmi de çok önemli. Ona da bu azmi için teşekkür ediyorum."

Çaycuma Belediyesi Müzik Koordinatörü Hamza Başören ve piyano öğretmeni Emre Malakçı da Sadullah'ın müzik sayesinde hayata daha sıkı bağlandığını fark ettiklerini söyledi. Korodaki öğrenciler de Sadullah ile birlikte aynı koroda olmaktan mutluluk duyduklarını, artık bir aile gibi olduklarını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title