Haberler

Down sendromlu Ramazan, 17 yıldır ayakkabı boyuyor

Güncelleme:

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde yaşayan, down sendromlu Ramazan Gül (29), kaymakam ve belediye başkanının desteğiyle açtığı dükkanında ayakkabı boyayarak, geçimini sağlıyor.

KAYSERİ'nin Develi ilçesinde yaşayan, down sendromlu Ramazan Gül (29), kaymakam ve belediye başkanının desteğiyle açtığı dükkanında ayakkabı boyayarak, geçimini sağlıyor. 17 yıldır ayakkabı boyayan Gül'e, ilçe sakinleri de destek veriyor.

Develi'de oturan, down sendromlu Ramazan Gül, 12 yaşındayken, ayakkabı boyacılığına başladı. Yıllarca sokak sokak dolaşan Gül, ilçe sakinlerinin ayakkabılarını boyadı. 3 yıl önce babası Hasan Gül'ü kaybeden ve annesi Hacer Gül ile yaşamını sürdüren Ramazan Gül, Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'dan yardım yerine Develi Kasaplar Çarşısı'ndaki 10 metrekarelik dükkanı istedi. Bu isteği yerine getirilen Gül, 'Lostra Salonu' adını verdiği iş yerinde mesleğini sürdürdü. Her sabah saat 08.00'de iş yerini açan Gül, günde yaklaşık 20 ayakkabı boyayarak, kazandığı parayı annesine veriyor. Başkan Cabbar, Ramazan Gül'ün, ilçenin sembol isimlerinden olduğunu söyleyerek, "Azim ve gayretle çalışıyor. Uzun zaman ilçe merkezinde sokak aralarında ayakkabı boyacılığı yaptı. Kendisi engelli yardımı almak yerine iş yeri açmak istediğini iletti. Kaymakamla bu konuyu değerlendirdik ve boş olan dükkanı gerekli bakımını yaparak Ramazan'a verdik. İç malzemeleri konusunda kaymakamımız yardımcı oldu. Ramazan aldığı her parayı annesine götürür. Elimizden geldiği kadar ben ve ilçe sakinlerimiz ekmek derdinde olan kardeşimize destek oluruz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Gül Develi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title