Haberler

Down Sendromlu Gençler İçin Akademi Açılıyor

Güncelleme:

Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi açılıyor.

Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi açılıyor. Akademideki eğitimin ardından Down sendromlu gençlerin iş hayatına başlayacağı belirtildi.

Bimeks ve Down Sendromu Derneği işbirliği ile Down sendromlu gençleri hayata kazandırmak için hazırlanan proje çerçevesinde Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşama Akademisi'nin pilot çalışması bu yıl hayata geçiyor. 13 Ekim'de açılacak ve akademide 28 down sendromlu genç eğitim alacak. Kozyatağı bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, televizyoncu Özge Uzun, Down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, yaptığı konuşmada "Bimeks olarak 2012 yılında Down sendromlu gençlerimizi çalıştırmaya başladık pilot proje olarak. Önce bir arkadaşımızla başladık. Sonra baktık ki bu iş gayet güzel gidiyor. Hemen 10 tane personel çıkalım dedik. Ondan sonra derneklerle iletişime geçtik bize downlu yavrularımızı getirmeleri  için. Ondan sonra 10 personelimizle çalışmaya başladık. Hedefi 25'e çıkardık. Bundan dolayı da Bimeks Down Türkiye Kariyer ve Bağımsız Yaşam Akademisi'ni kurduk. Bu sene bu akademi de 28 yavrumuz eğitim alacak. Eğitim alan yavrularımız başta perakende sektöründe ve başka sektörlerinde iş hayatına atılacaklar" dedi.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen ise, "Akademimiz 13 Ekim'de başlayacak. Şuanda çalışan gençlerimiz akademide eğitim almadılar. Onlara ara dönemlerde akademide eğitime çekeceğiz. Orda iş arkadaşları ile olan ilişkilerini, iş yerinde satış tekniklerini öğrenecekler, kendine güven, toplum önünde konuşma  bunları çalışacaklar. Türkiye'de ilk defa yapılıyor. İtalya'da 80'li yıllardan beri yapılıyor. Bu sene İstanbul'da 11 tam zamanlı, 17 de yarı zamanlı gençle başlayacağız, toplamda 28 genç olacak. Bir yılın sonunda ise bütün müfredat tamamlanmış olacak ve Türkiye'ye yaymaya başlayacağız" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Bayraktar Özge Uzun Türkiye Bimeks Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 10 Mayıs Cuma hava durumu! UZUN YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇ BAKIMI NASIL OLMALI? #128663 Yol öncesi araçta dikkat edilmesi gerekenler! MEB öğretmen il içi ihtiyaç kontenjanı açıklandı mı? #128105 Öğretmen il içi yer değiştirme başvurusu ne zaman? ANNELER GÜNÜ MESAJI 2024! #128144 Anneler günü mesajı, anlamlı sözler neler? Anneler günü şiirleri, en güzel sözler... Tramer nedir? Tramer ve hasar kaydı aynı mı? Arabada Tramer yok ne demek? MHRS RANDEVU SİSTEMİ NASIL OLACAK? #127973 Bakan Koca yeni MHRS hastane randevu sistemini açıkladı! Lassa Ateşi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Anneler Günü ne zaman 2024? Anneler gününe kaç gün kaldı? Eril ve dişil enerji ne demek? Eril ve dişil enerjiyi artırmak için ne yapmalı? MHRS RANDEVU AL | MHRS randevu nereden alınır? #127971 Hastane randevusu en erken ne zaman alınır? MHRS randevu ekranı! Onaylı randevu nedir? Hastane için onaylı randevu nereden, nasıl alınır? İNCİ TANELERİ'NDE ÇALAN ŞARKININ ADI NE? #127925 Dağlara mı yazdın, sulara mı yazdın şarkı sözleri - Songül Güner! FULL DİNLE Kızılcık Şerbeti 62. bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? GÜNCEL İŞSİZLİK ORANI 2024: Mart ayı işsizlik oranı açıklandı mı, ne kadar? 2024 AUZEF BAHAR DÖNEMİ vize sınav sonuçları açıklandı mı? #128226 AUZEF sonuçları görüntüleme ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title