Haberler

Domuz Gribine Yakalanan Hamile Kadından Mucize Kurtuluş

Güncelleme:

Kayseri'de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile Telli Yaman hastalığı yendi, hem de sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.

Kayseri'de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile Telli Yaman, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalığı yendi, hem de sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.

ACİL SERVİSİ'NE GÖNDERİLDİ

Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne 9 Ocak 2016 tarihinde ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile başvuran 34 haftalık hamile ev kadını Telli Yaman, genel durumunda bozulma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne gönderildi.

HASTA SEZARYENE ALINDI

Acil Servis'te yapılan ilk müdahale ardından hastaya Akut Solunum Yetmezliği (ARDS) tanısı kondu ve hasta hemen suni solunum cihazına bağlandı. Kadın Doğum Bölümü ile yapılan değerlendirme ardından hasta hemen sezaryene alındı.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Başarılı sezaryen ardından Telli Yaman sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi ve ardından Dahili Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

DOMUZ GRİBİNİ YENDİ

Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan genç kadında, 'Domuz gribi'ne yönelik yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlandı. İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Murat Sungur, Doç.Dr. Ramazan Coşkun ve Doç.Dr. Kürşat Gündoğan'ın birlikte uyguladığı tedavi programı sonucu, kadın 'Domuz gribini' yendi.

TEDAVİSİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Yoğun bakımdaki tedavinin bitmesinden sonra hasta diğer şikayetleri için Nefroloji Kliniğine alındı. Hastanın nefroloji kliniğindeki tedavisi sürüyor.

'ZAMANINDA TEŞHİS VE DOĞRU YÖNTEM'

Hastanın tedavisini yapan ekipten Prof.Dr. Murat Sungur, son dönemde adından sık söz ettiren ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ölümlere yol açan domuz gribinin, zamanında teşhis ve doğru yöntemle tedavi edilebilir olduğunu söyledi.

"İKİNCİ KEZ DÜNYAYA GELMİŞ GİBİYİM"

Başarılı bir tedavi programı ardından domuz gribini yenen ve ikinci kez anne olan genç kadın ise, kendisini yeniden yaşama döndüren doktorlarına teşekkür etti.

Telli Yaman, şöyle dedi: "Bu hastalığı yenmemle ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener."

"BENİ UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEMİŞTİ"

Domuz gribini yenen kadının eşi Arif Yaman da, "Eşimin hastalığı açıkçası beni umutsuzluğa sürüklemişti. Televizyon haberlerinde bu hastalığın ne kadar zor olduğunu ve hastalıktan ölenleri sıkça duyuyorduk. Özellikle hamilelerde ciddi risk oluşturduğu söyleniyordu. 'Zor', 'imkansız' dediler, eşim doktorların gayreti ve Allah'ın yardımı ile bu hastalığı yendi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Sungur Kayseri Akut Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (1)

soldıerMobil-ANDROID:

çocuğa dua etsin...hamile kadının bağışıklık sistemi güçlü olur...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title