Haberler

Doğu Gutalıların El Bab'da yapımına başladığı cami için destek çağrısı

Suriye'nin terör örgütünden temizlenen bölgelerde yardım yapmak için bölgeye giden İMKANDER Gaziantep Temsilcisi, Sait Gökdere, İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab'da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için...

Suriye'nin terör örgütünden temizlenen bölgelerde yardım yapmak için bölgeye giden İMKANDER Gaziantep Temsilcisi, Sait Gökdere, İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab'da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

Suriye'de yaklaşık 3 yıl boyunca rejimin ablukası altında zulüm ve baskı gören ve gerçekleştirilen tahliye operasyonu ile bölgeden çıkarılarak El-bab7a gelen Doğu Gutalılar, bölgede ibadetlerini yapabilecekleri bin kişilik bir caminin inşaatına başladı. Ekonomik sebeplerle caminin yapımı yarım kaldı.

Bölgedeki Suriyelilere yardım götüren İmkander Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere, Doğu Gutalıların yapımına başladığı camide inceleme yaparak, yardım çağrısına bulundu. Tüm Müslüman işadamlarını ve yardım severleri Doğu Gutalıların yaptığı camiye destek verilmesini isteyen Gökdere, "El-Bab'a tahliye edilen Doğu Gutalılar, ibadetlerini yapabilmeleri için yaklaşık bin kişilik bir cami yapıyor. İnşaatına başlanmış ama çok eksikleri var. Biz de dernek olarak gerekliği lojistik desteği veriyoruz. Ama bizden çok yardımseverlerin işadamlarının desteğine ihtiyaçları var. Caminin şuanda hiç bir şeyi yok. Biz de hasırdan ince bezler üzerinde namazımızı kıldık. Tüm Müslümanlara, bu kardeşlerimize destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

600 yetim sevindirildi

Ramazan Bayramı öncesinde özellikle Arefe Günü, bölgedeki gezi ve incelemelerini sürdüren Said Gökdere, 600 yetim için hazırlanan bayramlık kıyafet ve gıda paketlerini yetim ve fakir çocuklara teslim etti. Sait Gökdere, Murat Özer ve Ömer Bezirgan isimli yardımsever kişiler tarafından alınan 2 adet devenin kesilerek, etinin fakirlere dağıtıldığını ve dernek vasıtasıyla toplanan yaklaşık 6 bin dolarlık fitre ve zekatın da ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Ramazan ayı boyunca her gün 3 bin kişilik sahur ve iftar yemeğinin suriyeli ailelere teslim edildiğini ifade eden Gökdere, "Artık son dönemlerde biz bu Suriyeli kardeşlerimizi, bu Müslümanları unutmaya başladık. Türkiye'deki yaşananlarla buradakileri aynı görmeyelim. Sınır ötesinde bizim uzatacağımız yardım elini bekleyen birileri var. Biz kardeşlerinden başka hiç bir kimseleri, yardım umutları olmayan garip, fakir, mazlum, yetim ve öksüz insanlar var. Böyle mübarek bir günde dönemde paylaşmak güzeldir. Yetimlerle paylaşmak daha güzeldir. Herkesi bu insanlara destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Gökdere Suriye El Bab Güncel Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title