Haberler

Doğu-Batı Türkiye Konferansı III "Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru"

Güncelleme:

Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün düzenlediği "Doğu-Batı Türkiye" konferans dizisinin bu ayki konuğu, Prof. Dr. Vedat Bilgin olacak.

Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, düzenlediği "Doğu- Batı Türkiye" adlı konferans dizisi ile Türkiye'nin üzerinde bulunduğu coğrafya ile ilgili olarak geçmişten günümüze miras kalan mevcut birikimi, ortak tarih ve kültürümüzü farklı bir perspektif ve metodoloji ile ele alarak günümüze ışık tutmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor. Üçüncüsü gerçekleşecek olan "Doğu-Batı Türkiye" konferans programının mart ayı konuğu, "Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru" başlıklı tebliğiyle akademisyen, bürokrat ve yazar Prof. Dr. Vedat Bilgin olacak.

İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde 3 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan programın moderatörlüğünü Birgül Bindal yapacak. Prof. Dr. Vedat Bilgin'in tarih, siyaset ve sosyoloji disiplinleri kapsamında ele alarak dinleyicilerle paylaşacağı "Yeni Bir Medeniyet Tasavvuru" başlıklı sunumu, 18.30'da başlayacak.

"Doğu-Batı Türkiye" konferansı dizisi, her ay başka tema ve farklı konuklarla halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşmeye devam edecek.

Prof. Dr. Vedat Bilgin kimdir?

Prof. Dr. Vedat Bilgin, 1954 yılında Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamlayan Bilgin, 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini dereceyle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. Üniversite öğrenciliği esnasında Genç Arkadaş dergisini çıkardı. 1982'de asistanlık sınavını kazanarak Selçuk Üniversitesi'ne Prof. Dr. Erol Güngör'ün asistanı olarak girdi. Hocası Prof. Dr. Güngör'ün vefatıyla birlikte 1984'te Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1995 yıllında ise İngiltere'de York Üniversitesi'nde post-doktora çalışması yaptı.

Türkiye'de bilim, üniversite ve modernleşme sorunu ile ilgili fikrî ve bilimsel çalışmalar yapmış olan Bilgin, TBMM 25. ve 26. dönem Ankara Milletvekilliği görevini icra etti. 2000 yılında Başbakanlık Başdanışmanı görevinde bulunduktan sonra T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürü oldu. Bu dönemde Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı. Ayrıca Türkiye'de ilk hızlı tren olarak günümüzde faaliyetine devam eden Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesi'ni 2002 yılında faaliyete geçirdi. 2003'te bu görevinden ayrılarak üniversitedeki görevine döndü. Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde akademik hayatına devam ederken 2006 yılında misafir öğretim üyesi olarak gittiği Michigan Üniversitesi'nde "Ortadoğu'da Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı. 2014 yılı itibariyle tekrar Başbakan Başdanışmanı olarak görev yapan Vedat Bilgin, 2011 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak akademik hayatını sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazi Üniversitesi Ali Emiri Efendi Vedat Bilgin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title