Haberler

Doğa Kolejinde Sosyal Sorumluluk Projeleri

Güncelleme:

Doğa Koleji öğrencileri Göpeklitepe'ye sahip çıkıyor.

Şanlıurfa ili sınırları içinde, yapılan arkeolojik çalışmalarda yeryüzünün ilk tapınağı olduğu tespit edilen Göbeklitepe; insanlık tarihi adına şu ana kadar bilinen gerçekleri değiştirebilir. Yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan Doğa Koleji ; Kazı alanı ve çıkarılan eserlerin güvenliğinin sağlanması için gereken özenin gösterilmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla dünya adına çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha başlatıyor.

Arkeologlar, günümüzden tam 12 bin yıl önce inşa edilen Göbeklitepe Tapınağı'nın, toprağın ilk defa işlendiği, hayvanların ilk defa evcilleştirildiği yaşam alanı olabileceği görüşündeler. Göbeklitepe'yi önemli kılan en önemli sebep insanlık tarihi adına şimdiye kadar bilinen tüm bilgilerin tekrar gözden geçirileceği bir kapı açmış olması. Dünyanın orijinal haliyle günümüze kalan en eski tapınağı olan Göbeklitepe'ye Doğa Koleji öğrencileri özel bir sosyal sorumluluk projesiyle sahip çıkıyor.

Doğa Koleji, Türkiye genelindeki 52 kampüsü ve 30 bine yakın öğrencisiyle günümüzün en önemli keşiflerinden birisi olan Göbeklitepe için harekete geçti. Anaokulundan liseye kadar tüm Doğa Koleji öğrencileri Göbeklitepe Tapınağı konusunda toplumsal farkındalığın arttırılması için uzun soluklu bir çalışma yürütecekler.

PROJENİN İLK ADIMI ŞANLIURFA'DA ATILDI

Proje kapsamında ilk etkinlik 5 Eylül 2012'de Şanlıurfa'da gerçekleşti. Doğa Koleji Şanlıurfa Kampüsü öğrencileri Göbeklitepe'de yaptıkları etkinlikle projeyi başlattılar. Öğrenciler, öğretmenler, kazı ekibi ve basın mensuplarının katıldığı etkinlikte Göbeklitepe ve Doğa Koleji tarafından yürütülecek proje hakkında bilgi verildi, kazı alanı gezildi. Göbeklitepe'yi 1994 yılında bulan 14 yıldır kazı çalışmalarını yürüten Alman Doç. Dr. Klaus Schmidt çalışmalar ve Göbeklitepe ile ilgili bilgileri paylaştı. Hayatını buradaki kazılara adayan Schmidt, Göbeklitepe'nin piramitlerden 7 bin 500 yıl önce inşa edildiği tespit edildiğini söyledi. Schmidt, "20 tapınağın daha olduğunu tahmin ettiğimiz bölgede başlattığımız kazılar 10 yıl daha sürecek. Burada bulunan boğa, turna, yaban domuzu gibi hayvan kabartmalarının daha önce hiçbir yerde bulunmadı." Dedi.

Urfa Doğa Koleji öğrenci meclisi tarafından yürütülen proje kapsamında, 2012-1013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, güzel sanatlar etkinliklerinden üniversite işbirliğine, ulusal ve uluslararası çalışmalardan ürün işbirliklerine kadar kapsamlı farkındalık çalışması planlanıyor. Doğa Koleji CEO'su Uğur Gazanker konuyla ilgili şunları söyledi: "İnsanlık tarihinin en eski keşfi olan Göbeklitepe, tarihi ve kültürel zenginliği ile dünyanın dikkatini çeken ülkemiz için büyük öneme sahip bir değerdir. Doğa Koleji öğrencileri de sosyal sorumluluk bilinci ile bu değere sahip çıkacak, korunması ve tanınması için örnek çalışmalar gerçekleştirecekler. "

AMAÇ ARKEOLOJİ DÜNYASININ BÜYÜK KEŞFİ HAKKINDA FARKINDALIK YARATMAK

Doğa Koleji öğrencileri Göbeklitepe bulgularından yola çıkarak reprodüksiyon, resim ve hikâyelerle Göbeklitepe tarihini sergi ve sunumlarla bugüne taşıyacaklar. Ayrıca proje kapsamında yurtdışından ve Türkiye'nin 7 bölgesinden öğrenciler Göbeklitepe'ye davet edilecek. Akademisyen, tarihçi ve arkeologların katılımıyla seminerler ve çalıştaylar düzenlenecek ve tüm çalışmalar bir kitap haline getirilecek, Göbeklitepe'nin etkin tanıtımı için yarışmalar düzenlenecek. Proje ile; Kazı alanı ve çıkarılan eserlerin güvenliğinin sağlanması için gereken özenin gösterilmesi ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Klaus Schmidt Doğa Koleji Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title