Haberler

Diyarbakır Valisi Aksoy, Sur Esnafını Ziyaret Etti, Zırhlı Polis Kulübelerini İnceledi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarda etkilenen esnafa moral ve destek ziyaretinde bulundu, yeni kurulan zırhlı polis kulübelerini inceledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarda etkilenen esnafa moral ve destek ziyaretinde bulundu, yeni kurulan zırhlı polis kulübelerini inceledi. Melik Ahmet ve Gazi Caddesi üzerindeki esnaf Vali Aksoy'dan Sur İlçesi'nin girişlerine konulan polis bariyerlerinin kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren ve PKK'lılara operasyonların tamamlandığı merkez Sur İlçesi'ndeki esnafları ziyaret edip sorunlarını dinledi. Ziyaret sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, çelik kalkanlı korumalar da görev yaptı. Melik Ahmet ve Gazi Caddesi üzerindeki esnaflar Aksoy'dan Sur İlçesi'nin girişlerinde yer alan polis bariyerlerin kaldırılmasını isteyerek, Sur'un kamulaştırılması konusunda kaygılarını illetti. Operasyonlarda etkilendiklerini anlatan esnaf, kendileri için destek kredinin sağlanmalarını istedi. Esnafın taleplerine karşı Vali Aksoy, sorunların çözülmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

"EVİMDE ÖLMÜŞ BABAMIN INI ALMAK İSTİYORUM"

Vali Aksoy ziyaretinde yanına gelen bir genç kadın, evinin operasyonların yapıldığı bölgede olduğunu, sokağa çıkma yasağından dolayı evine gidemediğini söyleyerek, vefat eden babasının fotoğrafını asmak için evine gitmek için izin istedi. Bunun üzerine Vali Aksoy da evlerindeki eşyalarını almak için Sur Kaymakamlığı ile görüşüp, gerekli iznin verileceğini söyledi.

ZIRHLI KULÜBELER

Sur İlçesi'nin ayrı noktalarında kurulan zırhlı kulübede nöbet tutan polis memurlarını ziyaret eden Vali Aksoy, yeni yapılan kulübelerde incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulanan Vali Aksoy, halkın, oluşan huzur ve güven ortamından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, vatandaşların memnuniyetini daha üst noktaya taşıma adına bu ziyareti gerçekleştirdiği söyledi. Aksoy, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Vatandaşlarımızdan gelen talepleri alıp, imkanlar ölçüsünde bunları nasıl karşılayabiliriz, neler yapabiliriz bunu ortaya koyma adına bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Suriçi, Diyarbakır ticaretinin kalbinin attığı yerdir. Buranın daha iyi bir noktaya gelebilmesi için, esnafımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Amacımız Diyarbakır'ı günlük normal yaşamına döndürmek ve sorunları ortadan kaldırmaktır. Esnafımız da, yapılan çalışmalardan dolayı güvenlik birimlerimize teşekkürlerini iletiyor. Diyarbakır'ın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımız büyük bir gayret içinde çalışıyor. Temennimiz tekrar bir olumsuzluk yaşanmadan Diyarbakır'ın ticaretinin rutin bir şekilde sağlamaktır."

"VATANDAŞA 18 MİLYON NAKDİ YARDIM YAPILDI"

Vali Aksoy, Sur İlçesi'nde evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yapılan yardımlar konusunda da bilgi vererek, "Sur'dan taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımızın barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaklaşık 14 milyon lira nakdi yardım yaptık. Kalacak hiçbir yeri olmayanları ise otellerde misafir ediyoruz. Hiç kimseyi açıkta ve dışarıda bırakmadık. Basit usulde vergi mükellefi olan yaklaşık bin 300 esnafımıza da 4 milyon civarında nakdi yardım yapıldı. Amaç burada sorunları en asgariye indirmek, vatandaşımızı bu süreçte daha az bir sıkıntıyla geçiştirmesini sağlamaktır" dedi.

Sur İlçesi'nin kamulaştırması konusu da değinen Vali Aksoy, Bakanlar Kurulu'nun Sur'u kamulaştırma kararı, hepsinin kamulaşma anlamına gelmediğini söyledi. Sur'u daha iyi bir noktaya getirme adına alınmış bir yetki olduğunu dile getiren Aksoy, yapılacak olan çalışmalarda vatandaşlarla görüşülerek kararın alınacağını kaydetti.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Melik Ahmet Diyarbakır Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title