Haberler

Diyarbakır'da Yaşanan Feci Olayın Peşine 5 Savcı Düştü

Güncelleme:

HDP mitingi sırasında yaşanan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği feci olay ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, "Olayı 5 savcı soruşturuyor." dedi.

Diyarbakır'da iki bombanın patladığı HDP mitinginde ölenlerin cenazeleri dün ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Art arda meydana gelen patlamalardan biri kesin olarak TNT ve bilyeli, cep telefonu düzeneği ikisinde de tespit edildi. Diğerinin de TNT olma ihtimali çok yüksek. Bunlar titizlikle inceleniyor. Kim yaptıysa, failleri mutlak suretle yakalanacak" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın Cumhuriyet başsavcıvekili ve 4 savcı tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

GÖZYAŞLARI TOPRAĞA KARIŞTI

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Şeyhmuz Kaçan (34) merkeze bağlı Silim köyünde, 4 çocuk babası Necati Kurul (47) merkez Yeniköy Mezarlığı'nda, miting sırasında ağaçtan düşerek öldüğü açıklanan Ramazan Yıldız (16) da merkez 450 Evler Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende sık sık "Şehitler Ölmez" sloganları atıldı.

5 SAVCI ARAŞTIRIYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın Cumhuriyet başsavcıvekili ve 4 savcı tarafından yürütüldüğünü açıkladı. Başsavcı Ramazan Solmaz, saat 17.46-17.48 sularında yaşanan patlamada Kurul ve Kaçan'ın hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde vatandaşın patlama ve izdiham nedeniyle yaralandığını kaydetti. Otopsinin 2 savcı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile yapıldığını belirten Solmaz, diğer delillerin toplanması için de 1 savcı görevlendirildiğini belirtti.
Solmaz, patlamadan yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşen Yıldız'ın ölümünün patlamaya bağlı olmadığının tespit edildiğini söylerken, görgü tanıkları ve ailesi Yıldız'ın patlamanın şiddetiyle ağaçtan düşüp yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, miting alanındaki iki bombadan ilki çöp bidonuna yerleştirildi. Etki gücü zayıf olan bu bomba patladığında alanda hareketlilik oldu, ancak kürsüye doğru, herhangi ciddi bir şey olmadığı işaret edilince, anonslar yapılmaya devam edildi. Yaklaşık 5 dakika sonra, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in konuşmasını bitirip, Selahattin Demirtaş'ın kürsüye çıkmasına hazırlanıldığı dakikalarda ikinci ve etki gücü yüksek bomba patladı. Bu bombanın trafonun hemen önündeki bir pazarcı tezgâhının altına yerleştirildiği tespit edildi.

"SUİKAST" İDDİASI GÜNDEMDE

Emniyet birimleri, patlamanın tezgâhın altına yerleştirilmiş iki ayrı tüpün patlatılması sonucu gerçekleştiği bilgilerine ulaştı. Tüplerin içine kara barut yerleştirildiği, bununla birlikte etraftaki çok sayıda kişiyi yaralaması için yüzlerce bilyenin de tüplere konulduğu saptandı. Uzmanların "çok profesyonel düzenekler değil" yorumunu yaptığı bombanın Demirtaş'ın kürsüye çıkacağı sırada patlatılması suikast iddialarına da yol açtı.

100 BİN KİŞİ VARDI

HDP'nin mitinginde 100 bini aşkın kişinin miting alanında olduğu ifade edildi. Kaynaklar, kalabalığın alana girerken HDP görevlilerince arandığını, gerilim yaşanmaması için emniyet tarafından ayrı bir arama yapılmadığını bildirdi. Bombanın alana nasıl sokulduğuna yönelik incelemelerin sürdüğü, şu ana kadar parmak izi ve görüntüye ulaşılamadığı kaydedildi.

ÇAYCI ARANIYOR

Bu arada bombanın patladığı yerde bulunan el arabasında seyyar çay satan bir kişinin görüntülerinin tesadüfen miting öncesi gazeteciler tarafından çekildiği, patlamada kullanılan iki bombadan birinin el arabasının yanındaki piknik tüpünden kaynaklandığı öne sürüldü. Olay yerinde bulunan parçalanmış bir telefon ve bataryası da incelemeye alındı. Çay satan kişinin arandığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ramazan Solmaz Ramazan Yıldız Diyarbakır Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title