Haberler

Sözde 'Öz Yönetim' İlan Eden DBP'li Başkanlar Görevden Uzaklaştırıldı

Güncelleme:

'Öz yönetim' ilan ettikleri için tutuklanan Sur Belediye Eş Başkanı Seyit Narin ve Silvan Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçı'nın görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Diyarbakır'da sözde 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle TCK'nin 302. maddesi kapsamında tutuklanan, Demokratik Bölgeler Partisi üyesi Sur Belediye Eş Başkanı Seyit Narin ve Silvan Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçı'nın İçişleri Bakanlığı onayıyla görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI BELEDİYELERE İLETİLDİ

Karar, Diyarbakır Valiliği tarafından belediyelere gönderilirken, Sur Belediyesi'ne ve Silvan Belediyesi'ne gönderilen kararda şöyle denildi:

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan 24 Ağustos 2015 tarihli ve 12915-1 sayılı yazısında, ilimiz Sur ilçesi Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan ilçesi Belediye Başkanı Yüksel Bodakçi'nin, Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci maddesi kapsamında Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 2015/184 sorgu numaralı kararıyla tutuklandığı ve 24.08.2015 tarihli bakanlık onayı ile görevden uzaklaştırıldığı anlaşılmıştır.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİNİ SEÇMEK ÜZERE TOPLANTI YAPILACAK

Bu nedenle, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesine göre belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla belediye başkan vekilini seçmek üzere, Sur ve Silvan Belediyesi Meclisi'nin, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 10.00'da belediye meclis salonunda toplanması uygun görülmüştür. Belirtilen gün ve saatte meclis toplantısına katılmanız hususunda gereğini rica ederim."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Bodakçı Seyit Narin Silvan Politika Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

İstanbul'da çöken 3 katlı binanın sahibi gözaltına alındı

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500

Yorumlar (95)

FAYSAL AGBİ:

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BUNLARI KIYMA YAPIP DENİZE DÖKSEN BALIKLARIDA BOZARLAR.

193
42
yanıtYanıtla
21:

SeniYineBaşkanYaptırmayacağız

101
119
yanıtYanıtla
TOMRİS:

İŞTE BÖYLE TOPLAYIN HEPSİNİ TEK TEK.

68
131
yanıtYanıtla
TC:

BU O. R. O. S. B. U COCUKLARINA VERİN DİYARBAKIRI. ORDAN DEVLET DESTEĞİNİ ÇEKİN. ELEKTRİK SU DOGALGAZ KESİN. YARDIMLARI KESİN. POLİSİ ASKERİ DOKTORU HASTANEYİ KAPATIN. BAKIN ATMIYORUM 1 HAFTA BİLE DAYANAMAZLAR HEMEN BİZ GERİ TÜRKİYEYİ İSTİYORUZ DERLER. NEDEN Mİ. ? ELEKTRİK BELEŞ KAÇAKÇILIK BİŞEY DİYEN YOK. DEVLET YOL YAPIYOR DEVLET ORDA YATIRIMCILARA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ DE VERİYO. AMA PKK NE VERECEK Kİ BUNLARA. ÇALIŞIN DİYECEK. E BUNLARA ÇALIŞMAK ZOR GELİYO BUNLAR HAZIRA ALIŞMIŞ.

75
76
yanıtYanıtla
TC......:

KARDEŞ EŞ BAŞKANLIK DEDİKLERİ ŞU BUNLAR KADIN ERKEK EŞİTTİR ONUN İÇİN HER BELEDİYE DE Bİ KADIN Bİ ERKEK BAŞKAN SEÇİYORLAR EŞ BAŞKAN OLUYOR. GÜYA KADIN HAKLARINI SAVUNUYORLAR. AMA ÖLDÜRDÜKLERİ BEBEKLERİ ŞEHİT ETTİKLERİ ASKERİMİZİ POLİSİMİZİ SAVUNMAK YOK. Bİ VEKİL KALKMIŞ DİYOR PKK SİZİ TÜKÜRÜĞÜNDE BOĞAR. BENİM VERGİMLE AYLIK MAAŞ ALIYOR BENİM VERGİMLE MAKAM ARACINA BİNİYOR O. R. O. S. B. U COCUGU ÇIKMIŞ HAİNLİK EDİYOR. ALLAH BELALARINI VERSİN.

102
18
yanıtYanıtla
HDP YI KAPATIP ERDOGANI BASKAN YAPACAGIZ:

Pis Turkler ve pis kürtler. Yiyin birbirinizi. Yasasin Trakyanin Bosnaklari.

22
83
yanıtYanıtla
batmane:

Hepimizi alsanizda bu mucadele burda bitmez daha anlamadinizmi gerzekler

21
79
yanıtYanıtla
HMT:

Tipine sıçtımın şerefsizleri asın hainleri

61
26
yanıtYanıtla
TC.:

BUNLARA VERİN DİYARBAKIRI. ORDAN ASKER POLİS DOKTOR BÜTÜN MEMURLARI ÇEKİN BÜTÜN DEVLET DAİRELERİNİ KAPATIN. DEVLET DESTEĞİNİ VE SOSYAL YARDIMLARI DA KESİN. ELEKTRİĞİ SUYU DOGALGAZI KESİN. 1 HAFTA SONRA BİZ TÜRKİYEYE GERİ BAGLANMAK İSTİYORUZ DERLER. NEDENMİ ? ÇÜNKÜ ŞİMDİ ELEKTRİK BELEŞ DEVLET YARDIMLARI VAR. DEVLET YOL YAPIYO GİDİYON YEŞİL KART VERMİŞ HASTANEDE BEDAVAYA HİZMET ALIYOR. BEN TÜRK OLARAK HASTANEYE GİTTİĞİMDE SSK OLMASA ÖLSEMDE TEDAVİ ETMEZLER AMA KÜRT OLUNCA HEMEN YEŞİL KARTI VERİYO

67
20
yanıtYanıtla
Devlete kurban olun:

Etekli kahpelere fistanli yosmalara acimayin...

58
12
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title