Haberler

Diyarbakır'da 29 Ekim Kutlamaları

Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik önünde etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik önünde etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'ın Sur ilçesine kayyum olarak atanan Belediye Başkanı Bilal Özkan, 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, askeri erkan, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Asker ve polisin birlikte güvenlik önlemi aldığı alana vatandaşlar üst aramaları yapıldıktan sonra alındı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile 7. Kolordu Komutanı Ali Sivri, tören selamlama aracına binerek vatandaşları selamladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende Vali Aksoy günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Vali Aksoy'dan 15 Temmuz ve kardeşlik vurgusu

29 Ekim kutlamalarında konuşan Vali Aksoy, "Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün benim en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutluyorum. Tarih göstermiştir ki, din dil ırk mezhep ayrımı olmaksızın herkesin etrafında kenetlenebileceği en güçlü dayanak en güçlü ortak payda ve en doğru yönetim biçimi cumhuriyettir. Bu ülkede yaşayan herkes bu cumhuriyetin öz evladıdır ve cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Ülkemizin beşeri ve fiziki sermayesini artırmasından bölgede ve dünyada söz sahibi olmasından rahatsız olan şer odaklarının hain girişimine milletimiz gereken cevabı vermiş ve milli iradeye 15 Temmuz gecesi, destansı duruşla sahip çıkmıştır. Kardeş kavgalarının olmadığı özgür ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabaları ile daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından yazılan şiir ve kompozisyonlar okundu. Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören askerlerin, gazilerin ve öğrencilerin geçişi ile sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Ali Sivri 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

DORTMUND- REAL MADRID MAÇI NE ZAMAN? Borussia Dortmund- Real Madrid şampiyonlar ligi maçı saat kaçta? #9917 Güney Kore - Türkiye voleybol maçı ne zaman? Güney Kore- Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? #127952 Karneler ne zaman verilecek? Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? #127979 2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı?
Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title