Haberler

Diyarbakır'da 16 Yaşındaki Öğrenciye Tutuklama Kararı

Güncelleme:

Diyarbakır Silvan'da 16 yaşındaki lise öğrencisi, görevli memura karşı 'Görevini yaptırmamak için direnme' suçunu işlediği gerkçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 16 yaşındaki lise öğrencisi, görevli memura karşı 'Görevini yaptırmamak için direnme' suçunu işlediği iddiasıyla tutuklandı.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülüşlerinin birinci yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda yer aldıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Y.M. (16) ile B.M. (14) emniyetteki sorgularının ardında adliyeye çıkarıldı. Sanıkların adliyeye çıkarılışı sırasında adliye önünde bekleyen çocuklar taş atarken, bir polis memuru yaralandı.

Silvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından 14 yaşındaki B.M. serbest bırakılırken, 16 yaşındaki Y.M. 5 ayrı suçlamayla tutuklama istemiyle ilgili hakimliği gönderildi.

Y.M.'nin tutuklama taleplerinden 4'ü hakkında ret kararı verilirken, "Görevini yaptırmamak için direnmek" suçunu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı verildi.

16 yaşındaki lise öğrencisi kararın ardından Silvan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakine Cansız Fidan Doğan Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title