Haberler

Diyarbakır Amerikan Meşe ve Dişbudağı Ağaçlarının da Dikildiği Kentin En Büyük Meydanı Hizmete Girdi

Amerikan Meşe ve Dişbudağı ağaçlarının da dikildiği kentin en büyük meydanı hizmete girdiDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Kayapınar ilçesinde 70 bin metrekare alan üzerinde yapılan ve değişik bir çok ağacın yanısıra Amerikan meşesi ile dişbudağı ağaçlarının da dikildiği kentin...

Amerikan Meşe ve Dişbudağı ağaçlarının da dikildiği kentin en büyük meydanı hizmete girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Kayapınar ilçesinde 70 bin metrekare alan üzerinde yapılan ve değişik bir çok ağacın yanısıra Amerikan meşesi ile dişbudağı ağaçlarının da dikildiği kentin en büyük meydanı olan Kent meydanı tamamlanarak hizmete girdi. Meydanın yarısı yeşel alandan oluşurken, meydan üzerinde mescit, kitap cafe, çocuklar için giyinme ve soyunma odası, otopark, ışıklı su oyunlarının sergileneceği havuz da bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, merkez Kayapınar ilçesi Selehaddini Eyyubi caddesi üzerindeki toplam 70 bin metrekare alan üzerine inşa edilen kent meydanı projesini tamamlayarak hizmete açtı. Kent Meydanının içerisinde, çocuk oyun grupları, fitnes aletleri, yürüyüş yolları bulunurken, meydana farklı türlerden bin 746 ağaç çeşidi ekildi. Kentte yeşil alanları artırmak amacıyla yapılan Kent meydanının 35 bin 500 metkre karesini yeşil alan oluştururken, meydana Amerikan Meşeleri ve Amerikan dişbudağı ağaçları da ekildi. Belediye'den yapılan açıklamada, Meydan projesinde ekipler ilk etapta, kazı, yapı, su, kanalizasyon, elektrik ve internet altyapı çalışmalarını tamamladığı, üst yapı inşasında toprak takviyesinin ardından alana kent mobilya donatıları, peregoleler ve çeşmelerin yerleştirildiği belirtilerek, "Kent Meydanı projesi içinde mescit, kitap cafe, kadın-erkek WC, çocuklar için giyinme ve soyunma odası, otopark, ışıklı su oyunlarının sergileneceği havuz bulunuyor. 18 farklı türde 722 dut, 159 doğu çınarı, 148 Amerikan dişbudağı, 129 İran çamı, 114 şeker akçaağaç, 92 Akdeniz servi, 58 sigara Ağaç, 57 Amerikan meşe, 52 çınar yapraklı, 51 Lübnan sediri, 43 süs eriği, 36 süs kirazı, 32 leylak, 30 süs elması, 10 alıç, 8 bulut ağacı, 3 akkavak ve 2 salkım söğüt olmak üzere toplam bin 746 adet ağaç meydanda dikildi"denildi. Açıklamada, çocuklar için de alan oluşturulan meydanda oyun alanlarının zeminleri çocukların herhangi bir sakatlık yaşamamaları için kumdan ve kauçuktan yapıldığı, sağlıklı olması nedeniyle oyun gruplarının ahşaplardan seçildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayapınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title