Haberler

Diyanet-Sen Genel Başkan Bayraktutar Açıklaması

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, "Kendi aramızda özellikle toplantılarımızda hiçbir siyasi görüşü yermeden, hiçbir siyasi görüş aleyhinde ve lehinde olmadan sadece anayasal hak olarak bu konuda hepinizi ben 'evet' demeye davet ediyorum.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, "Kendi aramızda özellikle toplantılarımızda hiçbir siyasi görüşü yermeden, hiçbir siyasi görüş aleyhinde ve lehinde olmadan sadece anayasal hak olarak bu konuda hepinizi ben 'evet' demeye davet ediyorum." dedi.

Diyanet-Sen Siirt Şubesi tarafından öğretmenevinde düzenlenen toplantıda din görevlileri ile bir araya gelen Bayraktutar, sendikalarının 12 Eylül 2010 referandumuyla toplu ve toplumsal sözleşmeye "evet" dedikleri gibi 27 Nisan e-muhtırasına da karşı durduklarını söyledi.

Son olarak 15 Temmuz'da ilk sokağa çıkmaya davet eden sivil toplum örgütleri arasında Memur-Sen ve bağlı sendikalar olduğunu belirten Bayraktutar, şöyle konuştu:

"İlk din görevlilerine mesaj atan Diyanet-Sen Genel Başkanı olarak bizzat ben bu mesajı çektim. Yani Memur-Sen'in ve bağlı sendikalarının bu ülkenin birlik ve beraberliğinde katkısı çok büyüktür. Ülke yeni bir gündeme taşındı. Neden buna ihtiyaç duyuldu, neden bu tartışma belirli bir zamandan beri devam ediyor? 1. Dünya Harbi'nde galip gelen ülkeler, yeni gelişmekte olan coğrafyalardaki hükümetlerde hiç tartışmadığımız, tartışmayı bile bu millete tartıştırmadıkları iki başlı sistem söz konusuydu. Bu iki başlı sistem yukarıdakilerle tabandaki vatandaşları devamlı milli ve örfi her türlü gelenekleriyle kavga etmişlerdir ve laikliği bahane ederek hep bu milleti inançları adına dövmüşlerdir. Nasıl bu iki başlı sistemden kurtulacağız. Yani halkın seçtiği idarecilerin yukarıda kavga etmesine yine bu millet müsade etmeyecek. Öyleyse benim oy verdiğim, benim takdirimle orada kalan insan millete karşı sorumludur ve millete hesabı vermelidir."

"Bizim kurtuluşumuz beraber olmaktadır"

Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadesinin 1982 Anayasası ile kaldırıldığını öne süren Bayraktutar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neymiş, 1982 Anayasasıyla egemenlik milletin değil, bu millet kurumlarıyla, askerlerimiz içinde layık olmayan insanların tavırlarıyla şu kurumuyla diyerek bu milletin egemenliğine, özgürlüğüne gem vurmuşlardır. O halde bu kelepçeleri kırabilmek için Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bey'in yarın bir basın açıklamasıyla başlatacağı 'evet' kampanyasına bu ülkeye gönül veren herkesi 'evet' demeye davet ediyorum. Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Beni idare edecek insanları seçme hakkına sahibim. Ama bunu görev alanında yapamam. Kendi aramızda özellikle toplantılarımızda hiçbir siyasi görüşü yermeden, hiçbir siyasi görüş aleyhinde ve lehinde olmadan sadece anayasal hak olarak bu konuda hepinizi ben 'evet' demeye davet ediyorum. Gelecek günler bizim için hayırlı olacaktır. Allah bu ülkeye geçmişte yaşanan sıkıntıları bir daha yaşatmasın, bizim kurtuluşumuz beraber olmaktadır."

Toplantıya, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Diyanet-Sen üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Bayraktutar Diyanet Sen Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title