Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Esenköy'de Cami Açılışına Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Yalova'nın Esenköy beldesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Akasya Evleri Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yalova'nın Esenköy beldesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Akasya Evleri Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Yalova'nın Çınarcık ilçesi Esenköy beldesinde hayırseverler tarafından 800 bin TL harcanarak yaptırılan Akasya Evleri Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Esenköy'e gelişinde Yalova Valisi Esengül Civelek, Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ve Yalova Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından karşılanan Görmez, açılış öncesi okunan Kuran-ı Kerim'i de dinledi. Ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Esengül Civelek camilerin birlik ve beraberliğin tesis ettiği mekanlar olduğunu dile getirerek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde medyada cami mimarisi üzerine yapılan tartışmalara değindi. Bu tartışmaları olumlu karşıladığını dile getiren Görmez, "Son zamanlarda cami mimarisi üzerinde bazı tartışmalara şahit oluyoruz. Bu da beni mutlu ediyor. Şükrediyorum ne güzel ülkemizin tüm düşünürleri, yazarları oturmuş camilerin ruhaniyeti üzerinde fikirlerini ortaya koyuyorlar, kalemlerini oynatıyorlar. Bu şu açıdan çok önemli üniversitelerimiz ve üniversitelerin mimarlık fakültelerindeki mimarlarımız camilere küstü. Cumhuriyet dönemine özgü bir tane cami mimarisi ihdas edilemedi. Küstükleri için ihdas edilemedi. Ben şimdilerde mimarlarımızı camilerle barışmış olarak düşünüyorum. Bu inşallah bizi daha iyiye yöneltecek. Daha güzel camilerin ve mabetlerin ortaya çıkmasına neden olacak" dedi.

Konuşmasında camilere daha fazla gencin çekilmesi gerektiğini de dile getiren Prof. Dr. Görmez, "Aslolan camilerin imar edilmesidir. Camilerin imar edilebilmesi içinde daha fazla gencim camilere kazandırılması gerekiyor. Genç cemaatimizin de olması gerekiyor. Benim gibi aksakalını bırakmışlar kızmasın onlarda genç ama camilere daha fazla gencin gelmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından caminin yapımına katkı sağlayan Sedat Çebi, Ahmet Ergün, Hüseyin İpekçi, Ramazan Akkuzey ve Halit Çebi'ye teşekkür plaketlerini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Vali Esengül Civelek takdim etti.

Caminin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve Vali Civelek'e ise günün anısına porselen birer vazo hediye edildi. Ardından camiyi gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etti. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Esenköy Yalova Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title