Haberler

Ditib Lyon Merkez Camii Temel Atma Töreni Yapıldı

Fransa'nın Lyon kentinde DİTİB merkez camisinin temel atma töreni yapıldı.

Fransa'nın Lyon kentinde DİTİB merkez camisinin temel atma töreni yapıldı.

Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Lyon din hizmetleri ateşesi Hüseyin Avni Böge, Strasbourg din hizmetleri ateşesi Fazli Arabacı, Paris din hizmetleri müşaviri İzzet Er ve DİTİB Lyon'a bağlı dernek başkanlarının katılımı ile yapılan temel atma töreni şehitlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İstiklal marşı ve Kur'an okunmasından sonra sırası ile Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Paris din işleri müşaviri İzzet Er ve Lyon din işleri ateşesi Hüseyin Avni Büge günün ve yerin önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Camii temelini atan konuklar ve dernek başkanları beraber yemek yediler.

DHA mikrofonuna proje hakkında bilgi veren ve aynı zamanda DİTİB derneği başkanı olan Lyon din işleri ateşesi Hüseyin Avni Böge, 1995 senesinde kurulan Lyon DİTİB'in çok kısa zamanda büyük işler başararak nihayet bugün kendileri için bir zaruriyet olan Lyon merkez camii projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

Kendinden önceki DİTİB yönetiminde olan tüm görevlilere yaptıkları güzel çalışmalar için teşekkür eden Hüseyin avni Böge, 2009 yılında almış oldukları 8000 m2 arsa ile, olan sıkıntıların bir nebze giderildiğini ve bugün bu arsanın üzerine 1800 m2 lik merkez camii temelini attıklarını ve 2012 yılında inşaatın bitmesi sureti ile çok büyük bir boşluğun doldurulacağını belirtti.

Arsası ile birlikte camii inşaatının maliyetinin 3 milyon avro olduğunu belirten Hüseyin Avni Böge 1800 m2 kapalı alanı olacak bu yerin içerisinde Camii, konferans salonu, yemek salonu, derslikler, misafirhane gençlik merkezi ve kütüphane gibi vatandaşların manevi ve milli kimliklerinin korunabileceği bir merkez olacağını söyledi.

Paris din işleri müşaviri İzzet Er ise DHA mikrofonuna, çok hayırlı bir iş için, merkez Camii temel atma töreni için burada bulunduğunu, zamanın şartlarına göre dizayn edilmemiş kurumların toplumlara bir hizmet veremeyeceğini ve zamana ayak uyduramayan kurumların vatandaşları daha çok sıkıntıya soktuklarını belirtti, atılan bu temelle Lyonluların 21. yüzyıla yakışır hizmet alacaklarını söyledi ve bu kurumun Lyon'a hayırlı olmasını diledi.

Lyon başkonsolosluğuna bağlı 130 000 Türk pasaportu bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

title