Haberler

Dikili'de Bütün Çocuklar Süt İçiyor

Güncelleme:

Dikili Belediyesi, yerli üreticiyi desteklemek ve sağlıklı beslenmeye katkı koymak amacıyla okullarda günlük süt dağıtımı başladı.

Dikili'de Çocuklara Sağlık İçin Süt Dağıtımı; Özgüven, "Bütün Çocuklarımız Süt İçebilmeli"

Buna göre Dikili Belediyesi ''Sözleşmeli üretim modeli'' kapsamında Tire Süt Kooperatifi ile yaptığı alım protokolü doğrultusunda Dikili'de ilköğretim öğrencilerine yaklaşık 1500 süt dağıtacak.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Tire Süt Kooperatifiyle yaptıkları sözleşmeli üretim modeli protokolünün sütte yapılan son zamlar sonrasında piyasa da yeni denge oluşmasına katkı sağlayabileceğini söyledi. Özgüven; "Bütün çocuklarımız süt içebilmeli" dedi. Özgüven ayrıca çocuklara her gün içinde badem, fındık, incir, leblebi, üzüm gibi ürünlerin olduğu kuru yemiş dağıtacaklarını da söyledi.

Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi yaşam hakkı

Projeyi hemen yaşama geçiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili'de ki ilköğretim okullarında yapılan süt dağıtımına Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Altıparmak, Hüseyin Çelik, Erdoğan Doğan, Rıza Gök, Sedat Öcal ve Sema Akıncı ile birlikte gitti. Atatürk İ.Ö.O, Ali Çetinkaya İ.Ö.O ve Cumhuriyet İlköğretim okullarında yapılan dağıtımlarda Belediye Başkanı Osman Özgüven okul yöneticilerine ve öğretmenlere bilgiler verdi.

Çocukların sağlıklı büyüyebilmesi için süt tüketiminin önemine değinen Özgüven; ''Projemiz uyarınca Tireli üreticilerin kooperatifinden temin ettiğimiz sütler ile hem üreticimize destek oluyoruz, hem de çocuklarımızın daha çok süt içmesini sağlıyoruz'' dedi. Anaokulu ve İlköğretim sınıflarına pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, günlük pastörize süt, salı, perşembe ve cuma günleri de kuru yemiş dağıtmaya başladıklarını söyleyen Özgüven; bu proje ile yetersiz ve dengesiz beslenmenin bir nebze önüne geçebileceklerini ifade ederek "Bütün çocuklar süt içebilmeli, çocukların sağlıklı beslenmesi yaşam hakkı olarak görülmeli ve bu gibi uygulamalar ile onların gelişimlerine katkı sağlanmalı, gelecek nesiller sağlıklı büyüme çerçevesinde barıştan ve adaletten yana yetişebilmeli" dedi.

Öğretmenlere de süt dağıtılacak

Özgüven; "Haftada üç gün yapacağımız dağıtımda 200 ml. Kapalı bardakta, pipetle içilebilecek şekilde süt dağıtımına başladık. Haftada üç günde kuru yemiş dağıtıyoruz. Dikili'de ki bütün ilköğretim ve Ana Okulu öğrencileri süt içebilecek. Bunun dışında İlçemizde ki bütün öğretmenlerimize de eğitmen hakkı olarak süt dağıtacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Özgüven Dikili Tire Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title